Το δίδυμό μας επικράτησε με 4-3(4), 2-4, 4-3(3) και έτσι η Ελλάδα κέρδισε με 2-1 την αναμέτρηση με την Ελβετία, καθώς το «σκορ» ήταν 1-1 μετά την ήττα του Τσιτσιπά από τον Φέντερερ και τη νίκη της Σάκκαρη επί της Μπέντσιτς.
Η ελληνική ομάδα, λοιπόν, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου, πάνω από Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, ενώ η Ελβετία, ως πρώτη του γκρουπ, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Hopman Cup. Φέντερερ και Μπέντσιτς ήταν αήττητοι μέχρι σήμερα!

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά μετά τη νίκη του Φεντ επί του Τσιτσιπά, όμως κρατάμε την εκπληκτική εμφάνιση των δύο Ελλήνων, που φεύγουν από το Περθ με συνολικά δύο νίκες. Κρίμα που ήρθε αυτή τη ήττα στην πρεμιέρα από τη Μεγάλη Βρετανία!
Το ματς με την Ελβετία, πάντως, ήταν «δραματικό», καθώς μετά τη μοιρασιά των δύο πρώτων σετ, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη είχαν ματς πόιντ στο 3-2 του τρίτου και θα μπορούσαν να καθαρίσουν νωρίτερα τη νίκη.

Οι Ελβετοί, ωστόσο, όχι μόνο έμειναν όρθιοι, αλλά πήραν και μεγάλο προβάδισμα στο τάι μπρέικ που ακολούθησε, αφού προηγήθηκαν 2-0 με δύο μίνι μπρέικ!
Στέφανος και Μαρία, όμως, κατάφεραν να ανακάμψουν, πήραν το ένα μίνι μπρέικ πίσω (1-2) και με δύο ακόμα μετά το 3-3 έφτασαν στην τεράστια επιτυχία. Ο τελευταίος πόντος ήρθε από μεγάλη επιστροφή της Μαρίας σε σερβίς του Φέντερερ!

Η συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν μια μοναδική εμπειρία και για τους δύο και φανταστείτε με τι ψυχολογία θα πάνε στη Μελβούρνη για να λάβουν μέρος στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, στο περίφημο Australian Open (14-27/1)!
Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε πολλά από αυτούς…
https://www.youtube.com/watch?v=1LgBBWYGWUk
από sdna.gr