Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το παραδοσιακό έθιμο των ΦΩΤΑΡΩΝ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής, τις ημέρες των Θεοφανίων, κατόπιν αποφάσεως του Συμβουλίου του Αθλητικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλαιοκάστρου “Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ”.
Η ανακοίνωση του συλλόγου:
“Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατόπιν αποφάσεως του Συμβουλίου του Αθλητικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλαιοκάστρου “Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ”, το Έθιμο – Δρώμενο των Φώτων για φέτος θα ακυρωθεί. Τα ημερολόγια θα μοιραστούν στα σπίτια του χωριού, όταν το επιτρέψει ο καιρός, παράλληλα θα υπάρχουν ημερολόγια στο παντοπωλείο του κ. Δημηνά Παύλου, στο καφενείο του κ. Ξανθόπουλου Δημητρίου (Τάκη) και στην ταβέρνα του κ. Κωστάρα Στυλιανού. Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να προμηθευτείτε από εκεί τα ημερολόγια και να ενισχύσετε την προσπάθεια του Συλλόγου να διατηρήσει το συγκεκριμένο Έθιμο και να προσφέρει υλικές υπηρεσίες στο Παλαιόκαστρο και όχι μόνο, καθώς με την στήριξη σας φέτος καταφέραμε και προσφέραμε μια μικρή βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής, και περατώσαμε το μεγαλύτερο τμήμα της περίφραξης της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Βατόνιας.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Χαλκιδικής και τον Δήμο Πολυγύρου για την υλική τους στήριξη.
Ευχαριστούμε το Εκκλησιαστικό Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου για την παραχώρηση του αύλειου χώρου της Εκκλησίας για την διεξαγωγή του Δρώμενου.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν για την μέχρι τώρα οργάνωση του Εθίμου.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που τόσα χρόνια μας στηρίζετε και είστε στο πλευρό μας, επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς μας.
Καλή, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά σε όλους”.