Ελεύθερος έχει αφεθεί από το πρωί ο 51χρονος επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, ο οποίος είχε απαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας βρίσκεται από το πρωί στη ΓΑΔΑ και καταθέτει στους αρμόδιους αστυνομικούς, ενώ επικοινώνησε με τις αρχές γύρω στις 11:00 το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει με τους οικείους τους, ενώ τα ίχνη του αγνοοούταν από την ημέρα της απαγωγής του.

Το χρονικό της απαγωγής του Νίκου Μαυρίκου

Η απαγωγή έγινε κυριολεκτικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Μαυρίκος, κατέβηκε από το διαμέρισμά του που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Ο 51χρονος ήταν μαζί με την οικιακή του βοηθό όταν βγήκε από την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του.
Ξαφνικά, εμφανίστηκαν μπροστά του τέσσερα άτομα τα οποία μάλιστα από τους αυτόπτες μάρτυρες περιγράφονται ως σωματώδη και αμέσως τον ακινητοποίησαν, τον άρπαξαν από τα χέρια και στην κυριολεξία σηκωτό τον έβαλαν στο μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα από την αυλή της πολυκατοικίας και εξαφανίστηκαν, πριν προλάβει ο 51χρονος να φωνάξει έστω “βοήθεια”.