Στην πρώην υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, μηχανικό Άννα Μίχου καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Στην προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, μηχανικό Άννα Μίχου φαίνεται να καταλήγει η προσπάθεια την οποία ανέλαβε ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης για την εξεύρεση υποψηφίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον οποίο θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από διεργασίες οι οποίες κράτησαν περίπου ένα δίμηνο, χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπόλαρης ζήτησε από την κα Μίχου να σκεφτεί την πρόταση και να δώσει την απάντησή της μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών γνωρίζει την κα Μίχου καθώς ήταν μέλος της περιφερειακής ομάδας του την περίοδο 2010 – 2014, με το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια. Επίσης, η κα Μίχου υπήρξε και υποψήφια βουλευτίνα με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του 2007, ενώ σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος Θέρμης με την παράταξη του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου.
Η κα Μίχου συμμετείχε στη συνάντηση η οποία είχε γίνει στις 25 Νοεμβρίου, σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή δύο κυβερνητικών στελεχών (Μπόλαρης, Βερναρδάκης) καθώς και στελεχών τα οποία ανήκαν ή προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση εκείνη είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα συγκρότησης ενός αυτοδιοικητικού σχήματος, το οποίο θα είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής όμως, στέλεχος που θα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Την υπόθεση χειριζόταν εξ αρχής ο κ. Μπόλαρης ο οποίος ως δύο φορές υποψήφιος περιφερειάρχης, το 2010 με το ΠΑΣΟΚ και το 2014 με τη ΔΗΜΑΡ, γνώριζε πασοκογενή στελέχη σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας με τα οποία, μάλιστα, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.
Η Κουμουνδούρου είχε εδώ και πολύ καιρό αποφασίσει να αναζητήσει υποψήφιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. Αφενός γιατί δικά της κυβερνητικά στελέχη είχαν αρνηθεί να επωμισθούν το βάρος της αντιπαράθεσης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αφετέρου γιατί μια τέτοια λύση, πέρα από βολική, εξυπηρετεί και τη γενικότερη τακτική του κυβερνώντος κόμματος για διεμβολισμό του χώρου της κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό είχαν γίνει κρούσεις και σε άλλα στελέχη, προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, όπως οι πρώην βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης και Λευτέρης Τζιόλας, ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος κ.ο.κ., οι οποίοι όμως αρνήθηκαν.
Τελικώς, χθες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Μπόλαρης έκανε τη σχετική πρόταση στην κα Μίχου, ζητώντας της να απαντήσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
από voria.gr