Ευχές για καλή χρονιά αντάλλαξε με πλήθος Χαλκιδικιωτών ο βουλευτής του νομού, Γιώργος Βαγιωνάς, την Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις αντίξοες συνθήκες, ο κ. Βαγιωνάς συζήτησε στο κατάμεστο θέατρο με τους συμπολίτες μας για τα προβλήματα του τόπου και παράλληλα περιέγραψε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα.


Όπως επεσήμανε ο κ. Βαγιωνάς, «δεν χωρούν αυταπάτες και βολικές αλήθειες. Η ζωή του έλληνα μπορεί να γίνει καλύτερη, χωρίς να πάνε χαμένες οι θυσίες των τελευταίων ετών».

Με βάση την αρχή αυτή, κατέγραψε τα πρώτα βήματα της ΝΔ με την ανάληψη της εξουσίας για την Οικονομία, την Ασφάλεια, το Δημογραφικό και την Παιδεία. Την ίδια ώρα, καυτηρίασε τη στάση του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης συνολικά, απέναντι στα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα του τόπου.

Παράλληλα, επανέφερε και επανοριοθέτησε στο σήμερα την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΝΔ, η οποία αν και γραμμένη το 1974, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ:
«Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν˙ και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν».

Ακολούθως, ο κ. Βαγιωνάς αναφέρθηκε και στα δυο κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που αφορούν τον Νομό.
Συγκεκριμένα, στάθηκε στην προσπάθεια κατασκευής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στην Ν. Προποντίδα, σε συνεργασία με τον Δήμο, ο οποίος έχει παραχωρήσει την απαραίτητη έκταση. Απομένουν κάποιες τυπικές εγκρίσεις από την αποκεντρωμένη διοίκηση και η υπογραφή των συμβολαίων. Επόμενος σταθμός θα είναι η κατασκευή στέγης και για άτομα που ζουν με αυτισμό.

Στη συνέχεια, έγινε ειδική μνεία στο έργο του φράγματος του Χαβρία,  στου οποίου τη δρομολόγηση και κατασκευή ο κ. Βαγιωνάς είναι πρωτεργάτης. Όπως υπογράμμισε, μετά από ταραχώδη πορεία μιας δεκαπενταετίας σχεδόν, η δημοπράτηση του έργου- με ΣΔΙΤ- θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ο εργολήπτης θα αναλάβει να το  παραδώσει μέσα σε δυόμισι χρόνια. Συνδυαστικά, ο κ. Βουλευτής αναφέρθηκε και στα δυο μικρότερα φράγματα, Πετρένια και Ολυνθίου, στην παρούσα κατάσταση και τις προοπτικές τους, αλλά και στη θετική επίπτωση που θα έχουν στη ζωή των Χαλκιδικιωτών.


Μετά την ομιλία του, ο κ. Βαγιωνάς είχε την ευκαιρία με την κοπή της πίτας να συζητήσει με τους Χαλκιδικιώτες και να τους ευχαριστήσει που γέμισαν το θέατρο, παρά την κακοκαιρία. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, κ. Εμμανουήλ Καρράς, ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, κ. Δημήτρης Τσούφης, ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, κ. Γιώργος Πασαλής, αλλά και ο Πατήρ Αθανάσιος Ραμανδάνης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε: «Το 2019 είναι το έτος που η χώρα θα γυρίσει σελίδα. Αυτό έχουν ανάγκη οι Έλληνες, μετά από χρόνια αβεβαιότητας και έλλειψης κατεύθυνσης.
Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει υγεία και ευημερία στον καθένα από εμάς, αλλά και  καλύτερες προοπτικές για τη χώρα. Χρόνια πολλά».