Τις τελευταίες ημέρες όλη η Χαλκιδική και ιδιαίτερα ο Δήμος μας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος τους να έχει καλυφθεί από χιόνι και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η Δημοτική Αρχή συνεργαζόμενη στενά με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε εγκαίρως να καταρτίσει ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο έκτακτων φαινομένων και να το εφαρμόσει για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας.
Το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου από την πρώτη στιγμή υπερέβαλε εαυτόν και με την αρωγή του μηχανολογικού εξοπλισμού, ρίχτηκε στη «μάχη» των καιρικών φαινομένων έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των δημοτών. Ειδική μέριμνα ελήφθη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχρηζαν μεταφοράς για λόγους υγείας, ενώ προσφέρθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου ακόμη και σε απομακρυσμένες επιχειρήσεις σε δύσβατες περιοχές.
Σ΄αυτήν την προσπάθεια ήμασταν όλοι παρόντες. Τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη, οι δημοτικοί μας υπάλληλοι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διά των εκπροσώπων της, συνεργαζόμενοι εργολάβοι τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας και βέβαια, πλήθος εθελοντών κατοίκων. Όλους αυτούς θα ήθελα να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω για τη προσπάθεια που κατέβαλαν δίνοντας το παρόν στην «πρώτη γραμμή», αντιμέτωποι με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Η σφοδρότητα του φαινομένου και το γεγονός ότι αυτό έπληξε το σύνολο του Δήμου είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης. Αυτό που για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας αμφισβητείται είναι το εάν και κατά πόσο η Δημοτική Αρχή και το δυναμικό του Δήμου έκαναν ή όχι τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια επίλυσης της κρίσης.
Θα ήθελα να συστήσω σε οποιοδήποτε προσπαθεί να παράξει πολιτική πίσω πάνω στη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, αλλά και στους λοιπούς «καλοθελητές» που ψάχνουν πολιτική στέγη, να είναι πιο προσεκτικοί γιατί σε κάθε περίπτωση η άδικη κριτική τιμωρείται από τον πολίτη, ειδικά όταν αυτός αντιλαμβάνεται την τεράστια προσπάθεια που γίνεται.
Εμείς υποσχόμαστε στους δημότες μας ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή και αυταπάρνηση τη προσπάθεια για την απόλυτη ομαλοποίηση της καθημερινότητας μέσα σ’ αυτές τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες.
Αργύρης Σωτ. Τσακνής