Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Xalkidiki Politiki με τον αντιδήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Κωτάκη μας ενημέρωσε:
“Συνεχίζεται η χιονόπτωση σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα του του Βόρειου τμήματος του Δήμου και συγκεκριμένα: Μεγάλη Παναγία, Στρατονίκη, Στάγειρα, ενώ η πρόγνωση του καιρού για τα νότια δείχνει βροχοπτώσεις. Προς το παρόν εδώ και μια ώρα συνεχίζεται η χιονόπτωση. Τα οδικά δίκτυα που αφορούν το Δήμο αλλά και την περιφέρεια έχουν καθαριστεί εκτός από ένα μικρό τμήμα από διασταύρωση Βαρβάρας προς Ολυμπιάδα. Στο συγκεκριμένο σημείο το χιόνι είναι στο ψηλότερο σημείο και χρειάζεται μπουλντόζα ήδη μεταφέραμε το μηχάνημα στη Βαρβάρα και σε λίγο θα καθαρίσουμε και αυτό το σημείο.
Στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα έχουν καθαριστεί κεντρικοί δρόμοι και εσωτερικής οδοποιίας δίνοντας πρόσβαση σε όλες τις γειτονιές. Eχουμε επιστήσει την προσοχή μας σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και είμαστε σε επιφυλακή με μηχανήματα κοντά σε αυτές τις ευπαθείς ομάδες. Όλες αυτές τις ημέρες έχουν πέσει κυριολεκτικά τόνους αλάτι και συνεχίζουμε αλλά ο πάγος σε ορισμένα σημεία του δρόμου επιμένει για το λόγο αυτό να μη γίνουν άσκοπες μετακινήσεις από τους δημότες.»
Σε περίπτωση ανάγκης ζήτησε από τον οποιοδήποτε να επικοινωνήσει μαζί του ή με τον όρχο που συντονίζει το σχέδιο αντιμετώπισης των φαινομένων.