Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε από το βήμα της βουλής ότι ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που τοποθετήθηκε υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο πραξικοπηματίας Σπαντιδάκης.
«Δεν θα απαντήσω σε κανένα από τα επιχειρήματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην απάντησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν θα το κάνω αυτό τώρα, γιατί θα το κάνω στο τέλος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ζήτησα το λόγο μόνο για ένα πράγματα κι για ένα λεπτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Ο μόνος λόγος για τον οποίο ζήτησα το λόγο, είναι διότι θεωρώ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας αλλά στις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί συνέκρινε τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη με τον στρατηγό της Χούντας Γρηγόριο Σπαντιδάκη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Δεν σας επιτρέπω να προσβάλετε έναν άνθρωπο που προσέφερε  τις υπηρεσίες του στο ελληνικό στράτευμα από το 1976. Η μόνη του σχέση με τον στρατηγό της Χούντας και αυλικό του βασιλιά είναι ότι κατάγονται και οι δύο από το Ρέθυμνο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
«Αλλά εσείς είστε εκείνος που ανέφερε παλαιότερα ότι οι νέοι έχουν ξεχάσει και δεν ενδιαφέρονται για τον Λαμπράκη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του και απαντώντας στη μομφή του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Μες τον πανικό σας δεν καταλάβετε αυτό που είπα κ. Τσίπρα. Δεν ταύτισα τον Ευάγγελο Αποστολάκη με τον στρατηγό της Χούντας Γρηγόρη Σπαντιδάκη. Αυτό που είπα είναι ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο νόμο να μην εμπλέκεται η πολιτική ηγεσία με τη στρατηγική ηγεσία», ανέφερε σε έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.
«Μην μου κουνάτε, λοιπόν, το δάχτυλο και μη μου κάνετε μαθήματα δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Και να μου πείτε πόσο κόστισε αυτό το σόου με τα αεροπλάνα του κ. Πάνου Καμμένου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και εκείνο με τη πτήση για την ρίψη στεφάνου πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: reader.gr