Απευθύνεται σε όλους τους Δήμους τη Χώρας, οι οποίοι χρειάζεται να επιδείξουν προσοχή στο γεγονός ότι ως ημερομηνία έναρξης υποβολής Αιτημάτων, καθώς και ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας κάθε είδους δαπάνης, ορίζεται η ημερομηνία έκδοσής της, δηλαδή χθες 14/1/2019.
Υπενθυμίζεται ότι (εν αντιθέσει με τον Φιλόδημο Ι, που είναι σύναψη επενδυτικών δανείων) ο Φιλόδημος ΙΙ είναι χρήματα από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ – ΣΑΕ 055) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κάθε Δήμος έχει δικαίωμα μόνο μίας Αίτησης, με το συνολικό ανώτατοποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα να ανέρχεται σε 600.000,00 €.Κάθε Αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο κύρια υποέργα, με ελάχιστοπροϋπολογισμό κύριου υποέργου τα 30.000 €.
Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός των υποέργων της Αίτησης είναι μεγαλύτερος των 600.000,00 €,τη διαφορά θα πρέπει να καλύψει ο Δήμος, υποβάλλοντας σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία να αναφέρεται ότι θα καλύψει με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα την οικονομική διαφορά που προκύπτει.
Πηγή άρθρου: aftodioikisi.gr