Με την Υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στο εξωτερικό, το έργο «ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ» του συνθέτη Σάββα Καρατζιά που αγαπήθηκε από την πρώτη του κιόλας εκτέλεση από το κοινό της Ρόδου αλλά και τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα ορατόριο για χορωδία ensemble το οποίο αναφέρεται στο έργο του μεγαλύτερου αγιογράφου-ζωγράφου Θεοφάνη του Έλληνα.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 21:00 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο «Θεοφάνης ο Έλληνας» αποτελεί πρωτότυπη σύνθεση του Σάββα Καρατζιά, ο οποίος εμπνεύστηκε από την περιπετειώδη πορεία του Θεμελιωτή της Ρωσικής Αγιογραφίας, που φθάνει ως εμάς μέσα από την τέχνη της εικόνας και των έργων του που σώζονται ως σήμερα.
Ο μεγάλος αγιογράφος Θεοφάνης, είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του Μεσαίωνα που σε δύσκολους χρόνους, μετέφερε πολιτιστικές επιρροές και αξίες από την Κωνσταντινούπολη στις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.
Oι συντελεστές του έργου:
Μουσική Σύνθεση: Σάββας Καρατζιάς
Μουσική Διεύθυνση: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Διδασκαλία Χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου
Ensemble: Μέρος των εγχόρδων της MOYSA
Σοπράνο-Αφήγηση: Αναστασία Κατσιναβάκη
Με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης
Παραγωγή: Ars Artis
Υπεύθυνη παραγωγής: Καμπούρη Φανή
Η πορεία του έργου «Θεοφάνης ο Έλληνας» του συνθέτη Σάββα Καρατζιά, συνεχίζεται μέσα στο έτος και στο 2019, στη Ρωσία, την Αθήνα, τη Γαλλία, την Αμερική και την Αίγυπτο.
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 Ώρα 21:00 ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10 ΕΥΡΩ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 8 ΕΥΡΩ (ΑΝΕΡΓΟΙ – ΑΜΕΑ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ).