Απομακρύνονται στις αρχές Φεβρουαρίου οι λαμαρίνες του Μετρό από την Πλατεία Δημοκρατίας, στο ύψος Βαρδαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς η κυκλοφορία για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FΜ”, “είναι το τελευταίο εργοτάξιο από το οποίο απομακρύνονται οι λαμαρίνες, εκτός από την περιοχή Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου, που είναι υπό κατασκευή. Είναι μία ακόμη ελάφρυνση για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης”.
Ο κ.Μυλόπουλος υποστήριξε πως “το 2019 θα είναι χρονιά Μετρό” και πως η “Θεσσαλονίκη βρίσκεται σ’ ένα στάδιο μεγάλης αλλαγής”, εξηγώντας πως τον Μάρτιο θα καταφτάσουν οι συρμοί στο αμαξοστάσιο και προς το τέλος της άνοιξης θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια.
Παράλληλα, όπως είπε, εντός του τρέχοντος έτους ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για τη γραμμή της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ προχωρά ο σχεδιασμός για τη σύνδεση της πόλης με το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.
Ερωτηθείς ο κ.Μυλόπουλος εάν οι εκλογές μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του έργου του Μετρό απάντησε: “Όχι, δεν θα επηρεάσουν. Όχι γιατί πιστεύω πως δεν θα αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά γιατί όποια κυβέρνηση και να έρθει το έργο έχει μπει πια στις ράγες. Η χρηματοδότηση είναι δεδομένη, τα προβλήματα έχουν λυθεί, τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες έχουν αντιμετωπιστεί από το 2016 έως σήμερα. Ο μόνος αντίπαλος του έργου είναι ο χρόνος. Το λέω και το υπογράφω. Οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν έρθει είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει το έργο στο τακτό χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ