Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 400 πολίτες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό φραγμό λίγα μέτρα πιο κάτω από το Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου και εκεί ξεκίνησε ένταση.
Οι δεκάδες πολίτες διαμαρτύρονται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή πριν λίγες ημέρες και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι διαδηλωτές μάλιστα φωνάζουν συνθήματα κατά του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο αποδοκίμασαν έντονα και ήθελαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ για να πλησιάσουν στο σημείο. Ετσι, ο Προκόπης Παυλόπουλος μπήκε από την πίσω πόρτα.
Μικροένταση υπήρξε όταν τρία άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μουσικής με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε δύο σημεία του δρόμου. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων για να απομακρύνει τον κόσμο και εκεί υπήρξε και νέα ένταση.
Ο κόσμος παραμένει στο σημείο και συνεχίζει να φωνάζει συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους δεκάδες αστυνομικούς να φρουρούν το σημείο. Λίγο μετά τις 20:00 η ένταση φούντωσε ξανά.

Πηγή: thestival.gr