Τα στοιχεία έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο Sete Intelligence και όπως προκύπτει για την προηγούμενη χρονιά, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 86,3% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος και η Ισπανία με 84,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ιταλία στην τέταρτη θέση με 83,8% και η Κροατία στην πέμπτη θέση με 83,7%. Η Τουρκία κατέγραψε γενικό δείκτη ικανοποίησης 81,3% ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 78,9%. Η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα που κατέγραψε βαθμολογία χαμηλότερη του 80%.
Ο Γενικός Δείκτης Ικανοποίησης (GRI) πελατών ξενοδοχείων υπολογίζεται από την ReviewPro, εταιρεία που ειδικεύεται στην μέτρηση της online φήμης των ξενοδοχείων. Ο δείκτης αυτός υπολογίζεται για κάθε ξενοδοχείο, μέσω ανάλυσης των μεταβλητών που συνδέονται με τις αναρτήσεις σχολίων πελατών σε εκατοντάδες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες σχολιασμού ξενοδοχείων και ιστοσελίδες OTAs (online travel agents – διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία). Επίσης, λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο τις ημερήσιες κριτικές αλλά και τα ιστορικά δεδομένα των τελευταίων 365 ημερών δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις πιο πρόσφατες κριτικές. Δείκτες άνω του 80% υποδηλώνουν θετική εμπειρία.
Η Ελλάδα κατέγραψε τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης τον Ιούνιο με 87% και το χαμηλότερο τον Αύγουστο με 85,6%. Επιπλέον, η χώρα μας κατέγραψε υψηλότερη βαθμολογία όλους τους μήνες σε σχέση με τους ανταγωνιστές.
Οσον αφορά τους επιμέρους δείκτες (καθαριότητα, φαγητό-ποτό, τοποθεσία, εξυπηρέτηση, σχέση ποιότητας-τιμής και διασκέδαση): Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 89,3% και ακολουθούν η Ιταλία με 88% και η Κύπρος με 87,6%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με ποσοστό 86,9% και στην πέμπτη θέση βρίσκονται η Κροατία και η Τουρκία με 85,1% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται Γαλλία με 81,2%.
Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 85,8% και στη δεύτερη η Ελλάδα με 83,9%. Ακολουθούν Ιταλία, Τουρκία με 82,1%, Ισπανία και στις δύο τελευταίες θέσεις, με χαμηλές τιμές, βρίσκονται η Κροατία 78,9% και η Γαλλία με 77%.
Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με υψηλό ποσοστό 89,2%, δεύτερη η Ισπανία με 87,8% και τρίτη η Κύπρος με ποσοστό 87,6%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 86,5% ακολουθούμενη από την Κροατία με 85,9%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ιταλία με 85,7%.
Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 88,6% και ακολουθούν Κύπρος, Ισπανία, τέταρτη η Τουρκία και πέμπτη η Ιταλία. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Γαλλία και η Κροατία 80,2%.
Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 84,3% και ακολουθούν Τουρκία και Ελλάδα με 83,9% και 83,8% αντίστοιχα.
Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 83,5%. Ακολουθούν η Ελλάδα και η Τουρκία με 83% και 82,2% αντίστοιχα, ενώ Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Κροατία έπονται.
Ως προς τη διασκέδαση στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 85,4% ενώ οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται κάτω από το 80%: Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κροατία με 78,4% και στην τρίτη η Κύπρος με 77,7%. Η Ελλάδα και η Ισπανία μοιράζονται την τέταρτη θέση με 76,9%, ενώ τελευταία βρίσκεται η Ιταλία με 75,9%.

Πηγή: newmoney.gr