Θερμό επεισόδιο μεταξύ Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και Μάριου Γεωργιάδη ξέσπασε χθες το βράδυ στην ολομέλεια της Βουλής.
Αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η τοποθέτηση της Θ. Μεγαλοοικονόμου με την οποία – η προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων βουλευτής – επιχείρησε να αποκρούσει τις κατηγορίες περί ανταλλαγμάτων προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Έφυγα από το κόμμα όχι γιατί ζήτησα καρέκλα. Ο Λεβέντης έκανε βουλευτή το γιο του και μετά αντιπρόεδρο της Βουλής, του είπα να μην το κάνει. Τον έκανε στα δύο χρόνια. Αν ήταν δέκα, τί θα τον έκανε; Αυτοκράτορα;»
«Δεν ζήτησα καρέκλα, εμένα ο πατέρας μου πολέμησε στην Αλβανία και στο Ελ Αλαμέιν. Και όταν πέθανε του ζήτησαν πίσω την άδεια από το περίπτερο που δεν πήρε ποτέ» είπε μεταξύ άλλων εξαπολύοντας παράλληλα δριμεία επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ.
«Προσπαθώ με τα τέρατα να τα βγάλω πέρα, είμαι στο λάκκο με τα φίδια. Αισθάνομαι απογοητευμένη… Η ΝΔ έχει στους κόλπους της βουλευτές σεξιστές όπως ο Γιακουμάτος και ο Οικονόμου… Ήταν θράσος της Γεννηματά να ονομάσει τον Τσίπρα «νεοκομμουνιστή». Απορώ πως το δέχθηκε το ΚΚΕ. Ξεφτιλίσατε το ΚΚΕ που πολέμησε στην εθνική αντίσταση ενώ εσείς όλοι οι δεξιοί φοράγατε κουκούλες… δοσίλογοι » είπε μεταξύ άλλων.
Ντρέπομαι για την Ελληνική Βουλή. Ήμουν η μόνη βουλευτής που έμεινε 6 μήνες ανεξάρτητη και επέλεξα να πάω στους ηττημένους και καθαρούς. Υπέστην τόσο μπούλινγκ… και από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε να με υποστηρίξει κανείς.
«Ντρέπομαι που είμαι βουλευτής… Και με κατηγορούν αυτοί που θέλουν να κληρονομήσουν τις έδρες στα παιδιά τους» επανέλαβε
Όσα είπε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου προκάλεσαν την αντίδραση του Μάριου Γεωργιάδη από την Ένωση Κεντρώων ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού. «Μόνοι σας ευτελίζετε το Κοινοβούλιο. Είναι βολική καρέκλα και δεν θέλει να την αφήσει» της απάντησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Πηγή: protothema.gr