Πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019 η συζήτηση επί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής από την έναρξη της θητείας της έως και σήμερα του δήμου Αριστοτέλη.
Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς και ο Αντιδήμαρχος, Αργύρης Τσακνής τοποθετήθηκαν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Παράταξης στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη επιχείρησε αρχικά να παρουσιάσει εν συντομία την κατάσταση που υπήρχε στο Δήμο στην αρχή της θητείας της Παράταξης, το 2014. Τόνισε ότι στα προβλήματα που έχει κάθε Δήμος να αντιμετωπίσει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι διερχόμαστε πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της τετραετίας ο Δήμος Αριστοτέλη βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στη συνέχεια, επιχειρήθηκε μία πολιτική καταγραφή αναφορικά με το πώς επέλεξε να πορευτεί η Δημοτική Αρχή έως σήμερα, λαμβάνοντας την πολιτική απόφαση να θέσει τέρμα στις δωρεές, μέσω «τριγωνικών συναλλαγών» της Ελληνικός Χρυσός και σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις εξωστρέφειας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου. Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός αποτελούν τα όπλα της πατρίδας του Αριστοτέλη με κριτήρια αειφορίας και ορθολογικής ανάπτυξης.
Σημειώθηκε επίσης ότι αυτά τα 4 χρόνια δόθηκαν μάχες για να επιτευχθούν πράγματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την εικόνα του Δήμου με την ολοκλήρωση των ήδη ενταγμένων έργων, με έργα που έγιναν γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ και με νέες μελέτες και εντάξεις έργων.
Η Δημοτική Αρχή επεδίωξε ένα νέο μοντέλο αντίληψης και λειτουργίας με κέντρο τον άνθρωπο, χωρίς εξαρτήσεις και με λογοδοσία μόνο στους Δημότες.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για τον Δήμο που θέλουμε. Ένα σύγχρονο μοντέλο αυτοδιοίκησης, που βρίσκει λύσεις ακόμα και σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που εκμεταλλεύεται ευκαιρίες και που λειτουργεί ομαδικά, επενδύει στη συνέργεια, ενθαρρύνει και στηρίζει τις δημιουργικές πρωτοβουλίες των δημοτών μας, στηρίζει τους Τοπικούς Συλλόγους, συνθέτει και δεν αφαιρεί.
Διαμορφώσαμε έναν καινούργιο τρόπο, ένα νέο πλαίσιο πολιτικής πρακτικής. Συνεχίσαμε τον οικονομικό και διοικητικό εξορθολογισμό του Δήμου, κάνοντας οικονομία σε πόρους, τακτοποιώντας χρέη και δάνεια και εκμεταλλευόμενοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ από κάθε διαθέσιμο πόρο. Και το καταφέραμε χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών μας.
Αντιθέτως: αναβαθμίσαμε, διευρύναμε και εκσυγχρονίσαμε τις παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες. Κάναμε ξανά τους δημότες να αισθανθούν το Δήμο δικό τους, κάτι που είχαν ξεχάσει τα τελευταία χρόνια.
Ο Αντιδήμαρχος και Υποψήφιος Δήμαρχος, Αργύρης Τσακνής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη μελέτη σχετικά με τους δείκτες αποτελεσματικότητας των Δήμων, που εκπονήθηκε από το ΚΕ.ΦΙ.Μ[1] για όλους τους Δήμους της χώρας. Ο Δήμος Αριστοτέλη αναδείχθηκε ως ένας από τους πρώτους σε αποτελεσματικότητα, έχοντας ως δυνατά χαρτιά την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και την υλοποίηση του προϋπολογισμού των επενδύσεών του.

Ο Αντιδήμαρχος, Α. Τσακνής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η ενημέρωση επί των έργων και των δράσεων έχει σκοπό την ουσιαστική αποτίμηση και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων όχι μόνο για το παρελθόν, μα πρωτίστως για το μέλλον του Δήμου μας. Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή είναι ο πιο κοντινός και οικείος θεσμός για τον μέσο δημότη που αναζητά ένα στήριγμα για να δώσει λύση στα καθημερινά του προβλήματα και σε αυτόν προσβλέπει για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής του.Για να επιτευχθεί αυτό  πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι, με συνέχεια και συνέπεια, σε έναν αγώνα απέναντι στα προβλήματα, που είναι κοινά. Συνήθως, οι «απολογισμοί» αποτελούν μια τυπική καταγραφή.
Ο συγκεκριμένος όμως, αποτελεί χειροπιαστό δείγμα της συλλογικής μας δουλειάς. Της ευθύνης που επωμισθήκαμε, των δράσεων που αναλάβαμε.Θέτουμε στόχους υψηλούς χωρίς να φοβόμαστε τυχόν πολιτικό κόστος.
Δεν αναμετρόμαστε με τα απλά. Το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να μην πάνε χαμένα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Διεκδικούμε αυτά που δικαιούται ο τόπος μας. Ο τόπος μας αξίζει έναν ισχυρό Δήμο, έναν Ισχυρό Δήμο Αριστοτέλη».