Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών έχει τίτλο «Κύρωση του πρωτοκόλλου στη συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, θα περάσει από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων και την Παρασκευή θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.


Κλείνει οριστικά το «Μακεδονικό»
Ετσι, την Παρασκευή κλείνει οριστικά το Μακεδονικό και πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις αντιδράσεις, καθίσταται μη αναστρέψιμη.
Με την διαδικασία αυτή, ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις και τα βήματα που έπρεπε να κάνει η ελληνική πλευρά, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ετσι, πλέον ξεκινά από την άλλη πλευρά η εφαρμογή της συνθήκης με την αναγραφή σε όλες της δημόσιες πινακίδες και σημάνσεις όπως και στα δημόσια έγγραφα της νέας ονομασίας της χώρας ως «Βόρεια Μακεδονία».
Η ψηφοφορία στη Βουλή, την Παρασκευή, αναμένεται να είναι θερμή. Πόσω μάλλον που για ακόμα μια φορά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν και οι 6 πρόθυμοι -και πιθανότατα οι εναπομείναντες βουλευτές του Ποταμιού- η ψήφος των οποίων υπέρ του κυβερνώντος κόμματος έχει προκαλέσει σάλο.
Πηγή: iefimerida.gr