Σώστε τον …Μίκυ Μάους που κινδυνεύει να γίνει πειραματόζωο για μια νέα κρέμα σώματος, τον Ντόναλντ Ντακ πριν μπει στο φούρνο με πορτοκάλι στο στόμα και τον Γουίλι που εκπαιδεύεται για να κάνει σόου σε Ζωολογικό Κήπο, προτρέπουν οι διοργανωτές του 10ου Ποδηλατικού Καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη!

“Η Απελευθέρωση των Ζώων” είναι το θέμα της φετινής αποκριάτικης παρέλασης, που διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου, με αφετηρία την Πλατεία Χρηματιστηρίου και με ελεύθερη συμμετοχή. 

“Ο Τουίτι πουλήθηκε με το κλουβάκι του για να γίνει συντροφιά κάποιου μεγιστάνα, η Κλάραμπελ διασωληνώθηκε για να της αρμέγουν αυτόματα τα στήθια για το γάλα της, ο Σίμπα το λιονταράκι επιλέχθηκε να δαμαστεί για να περνάει μέσα από φωτιές σε τσίρκο, ο Γκούφυ απελάθηκε στην Κίνα για να γίνει σούβλα σε μια παραδοσιακή τελετή, ο Νέμο σε μια γυάλα θα διακοσμήσει ένα σαλόνι, ο Ντόνκει του Σρεκ θα κουβαλάει στην πλάτη του τουρίστες σε μια απόκρημνη ανηφόρα και τα Τρία Γουρουνάκια θα γίνουν μπέικον για το πρωινό ενός ξενώνα…” αναφέρουν χαρακτηριστικά στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές, καλώντας τον κόσμο να σώσει τα ζώα που κινδυνεύει η ζωή τους, από την ανθρώπινη εκμετάλλευση.


Σημειώνεται ότι στο Ποδηλατικό Καρναβάλι παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αυτοοργανωμένη οικολογική εκδήλωση, στην οποία πραγματοποιείται παρέλαση μεταμφιεσμένων με ποδήλατα και άλλα μη-μηχανοκίνητα άρματα, συμβολικού και σατιρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο.