Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος απαντά στην ανοιχτή επιστολή του κ. Γιώργου Ζουμπά που δημοσιεύσαμε πριν μερικές μέρες
Ολόκληρη η απάντηση
Σε συνέχεια της επιστολής του απερχόμενου Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Γιώργου Ζουμπά φιλοξενήσατε την Κυριακή 3 Μαρτίου, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος απαντά:
Αγαπητέ Γιώργο…
Αν μου είχες κάνει την τιμή να ανταποκριθείς στην επίσημη πρόσκληση που έλαβες να παραστείς στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος και της φιλοσοφίας του συνδυασμού «Ομοφωνία» στις 10 Φεβρουαρίου στην Ιερισσό, δεν θα μπορούσες να υποδύεσαι πως δεν γνωρίζεις, όσα εκεί υπογράμμισα. Ότι δηλαδή, είναι προς θετική κατεύθυνση τα σχέδια της απερχόμενης διοίκησης για δημιουργία Αριστοτελικού Κέντρου, αν και περιορισμένης στόχευσης και δυναμικής σε σύγκριση με το Αριστοτελικό Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητας, που στο τέλος της θητείας μου, εφόσον οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη με επιλέξουν ως δήμαρχο, δεν θα αποτελεί απλή αναφορά επί χάρτου, σε κάποιο μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά στην προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ/ΤΚΜ για Κοκκινόλακα και Στρατονίκη, που εξήγγειλα επίσης στις 10 Φεβρουαρίου, θα περίμενε κανείς να σε χαροποιεί το γεγονός ότι επιλέγω έναν φορέα εγνωσμένης ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας, με ιστορικό αρνητικής κριτικής στην επενδυτική δραστηριότητα των προηγουμένων ετών στο μεταλλευτικό πεδίο και άρα να στηρίξεις με την εμπιστοσύνη σου το συγκεκριμένο σχεδιασμό.
Δεν πειράζει που δεν το κάνεις.
Εγώ αντιθέτως χαιρετίζω την απόφασή σας – δική σου και προφανώς του αντιδημάρχου σου επί των οικονομικών κ. Αργύρη Τσακνή που σε διαδέχεται στην ηγεσία της παράταξής σου- στην εκπνοή της θητείας σας να αντιγράψετε προγραμματικές μου δεσμεύσεις, εισάγοντας προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση για προγραμματική σύμβαση με το ΙΓΜΕ για τη Στρατονίκη. Κρίμα που δεν το σκεφθήκατε στα πέντε χρόνια αδράνειας που προηγήθηκαν.
Σε διαβεβαιώνω πως η νέα δημοτική αρχή, που θα συγκροτηθεί από την «Ομοφωνία» με την εμπιστοσύνη και την εντολή των συμπολιτών μας, θα αναλάβει δράση γι` αυτά και πολλά περισσότερα εκκρεμή και ξεχασμένα ζητήματα του Δήμου, έμπρακτα, από την πρώτη μέρα της θητείας. Όχι μόνο στο τέλος, όχι μόνο επί χάρτου, όχι μόνο θεωρητικά.
Με εκτίμηση
Στέλιος Βαλιάνος