Με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι ο κύριος Βαλιάνος αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ανάρτησή μου σχετικά με τη θλιβερή επέτειο των γεγονότων που συνέβησαν την Τσικνοπέμπτη του 2013 στην Ιερισσό.
 
Θα θυμίσω για ακόμη μία φορά η σημερινή Δημοτική Αρχή από την ημέρα που ανέλαβε έχει καταφέρει να φέρει την ειρήνη στον τόπο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη περιοχή μας και σε καμία περίπτωση δεν επένδυσε στο διχασμό και στη διαίρεση του κόσμου.  
 
Διαπιστώνω, ότι λόγω των εκλογών, κάποιοι αποπειρώνται να αυτοβαπτιστούν «ειρηνοποιοί», πιστεύοντας ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει τις απόψεις και τις μονομερείς θέσεις τους, τότε που ήταν υπέρμαχοι της «επένδυσης με κάθε κόστος».  
 
Με σχετική μου ανάρτηση δήλωσα την ηθική μου συμπαράσταση στους συμπατριώτες μου που υπέστησαν μια πρωτόγνωρη βιαιότητα, καταδικάζοντας παράλληλα οποιαδήποτε μορφή βίας. Η μη ανάληψη θέσης σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η αλόγιστη χρήση βίας από την αστυνομία την Τσικνοπέμπτη του 2013, αποτελεί σιωπηρή συναίνεση. Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά συνέβησαν απέναντι σε πολίτες που δικαιώθηκαν για τις κατηγορίες που τους απέδωσαν από τις δικαστικές αποφάσεις που ακολούθησαν. Η αποσιώπηση-αποκήρυξη γεγονότων που συγκλόνισαν τον τόπο μας ισοδυναμεί με υποβάθμιση της σημασίας τους και απαξίωση της άδικης περιπέτειας που υπέστησαν αθώοι πολίτες, ακόμη και μικρά παιδιά.  
 
Η γνώση και ο σεβασμός της ιστορίας ενός τόπου αποτελούν επένδυση για το παρόν και το μέλλον του. Και κάτι ακόμα. Την ιστορία τη γράφουν αυτοί που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν κρύβονται προσχηματικά κάπου στη μέση αναζητώντας έξωθεν απαντήσεις.
 
«Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει»
 
Αργύριος Σωτ. Τσακνής
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη