Με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις «επετειακές» αναφορές από αντιδήμαρχο της Δημοτικής Διοίκησης του κ. Ζουμπά και υποψήφιο δημάρχο, στα θλιβερά γεγονότα του 2013 στην Ιερισσό, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, δηλώνει τα εξής:
«Ευθύνη των δημοτικών αρχών και όσων διεκδικούν να μετέχουν ή να ηγηθούν, είναι τις κακές αναμνήσεις και τις πληγές του παρελθόντος να τις θεραπεύουν, ώστε να μην επαναληφθούν! Όχι να τις «ξύνουν» αναμοχλεύοντας τον διχασμό και τον φανατισμό, γιατί τότε προσφέρουν κακή υπηρεσία στον τόπο. Δεν θα παρακολουθήσω και δεν θα σχολιάσω περαιτέρω τέτοιες λογικές. Όσοι επενδύουν σε μαύρες επετείους για να φανατίσουν και σε διλήμματα που αναμοχλεύουν όσα θέλουμε να προσπεράσουμε, θα το κάνουν χωρίς εμένα και –είμαι βέβαιος- χωρίς την κοινωνία. Αποκλειστικός προσωπικός μου στόχος, είναι να προχωρήσει ενωμένη η κοινωνία σε όλα τα θέματα.
Και ενώ ως Στέλιος Βαλιάνος δεν απορρίπτω τη μεταλλουργία ως αναπτυξιακή δραστηριότητα -πάντα υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος- ξέρω, ότι για να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή και να προοδεύσουμε ενωμένοι όλοι μαζί σε όλους τους τομείς, ο νέος δήμαρχος πρέπει να σταθεί ειλικρινά στη μέση. Να μην έχει προκατάληψη, αλλά ούτε να κάνει εκπτώσεις σε κανέναν. Να ελέγχει αυστηρά την όποια δραστηριότητα. Να μην αναπαράγει απλά το φόβο και την ανησυχία, αλλά να φροντίζει να εξασφαλίζει τεκμηριωμένες απαντήσεις! Απαντήσεις, που είτε θα διαψεύδουν οριστικά το φόβο, είτε θα οδηγούν στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την εξάλειψη του προβλήματος που τον προκαλεί. Σε κάθε περίπτωση, οι δημότες του Αριστοτέλη δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς. Και θα φροντίσουμε να είναι ασφαλείς.»