Πανό για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά του πρωθυπουργού των … «Πρεσπών» Αλέξη Τσίπρα, ο αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, προκαλώντας «συναγερμό» στους υπευθύνους ασφάλειας.
Η κίνηση ξάφνιασε τους υπευθύνους ασφαλείας, που ζήτησαν να κατέβει το πανό, ενώ κινήθηκαν και με απειλητική διάθεση προς μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), που νωρίτερα ύψωσαν στον ίδιο χώρο λάβαρο της Μακεδονίας.
Το μεσημέρι σε αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Ελευθέριου Συναδινού και της Κύπριας Ελένης Θεοχάρου, με θέμα : «Μακεδονία, Ελληνική κληρονομιά» με ομιλητές τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ Γεώργιο Τάτσιο και τον δημοτικό σύμβουλο Λαμίας Γεώργιο Σάγια, που αναφέρθηκαν διεξοδικά στο τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Μακεδονία η Συμφωνία των Πρεσπών, που χαρίζει ονομασία, έθνος και γλώσσα στα Σκόπια.
Επικριτικοί απέναντι στη Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων στάθηκαν και οι ευρωβουλευτές Συναδινός και Θεοχάρους, που επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα προκειμένου να ακυρωθεί και να μην ισχύσουν οι «επιζήμιες» -όπως τις χαρακτήρισαν- επιπτώσεις για τη χώρα μας.
Να σημειωθεί πως ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών- αναγνωρίζει τη γλώσσα των γειτόνων ως «Μακεδονική» και με το πρόθεμα «ΜΚ» αναφέρονται πλέον και επίσημα.
Πηγή: protothema.gr