Με προγραμματικές δεσμεύσεις έμπρακτης αναγνώρισης και υποστήριξης της συμβολής των γυναικών του Δήμου Αριστοτέλη στην τοπική κοινωνική και οικονομική ζωή, επιλέγει να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, που στο σχετικό του μήνυμα, τονίζει τα εξής:
Η Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί την αφορμή να τιμήσουμε το σύγχρονο πολυδιάστατο ρόλο της. Να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά, στη μάνα, στη αδερφή, στη θυγατέρα, στη σύζυγο, στη γιαγιά, στην εργαζόμενη, στην επιχειρηματία, στη δημιουργική προσωπικότητα που αποτελεί το πιο ισχυρό κύτταρο συνοχής της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας. Ο ίδιος αυτός ο ρόλος όμως, πρέπει να αποτελεί όχι απλά αφορμή, αλλά τη βάση του σχεδιασμού και της υλοποίησης εφαρμοσμένων πολιτικών, που θα τιμούν έμπρακτα 365 μέρες το χρόνο, τη συμβολή της γυναίκας στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Γι` αυτό στους στόχους και στο πρόγραμμα που συγκροτούμε ως «Ομοφωνία» περιλαμβάνουμε:

  • Ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στις διοικητικές δομές του Δήμου Αριστοτέλη, πέρα από υποχρεώσεις και ποσοστώσεις.
  • Εμπλουτισμό της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, τόσο στο πεδίο της διάρκειας, όσο και στο πεδίο υποδομών και εξοπλισμού, ώστε η εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος, να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία στην καθημερινή της δραστηριότητα.
  • Συντονισμένη υποστήριξη του έργου Γυναικείων Συλλόγων όλων των κοινοτήτων μας:  α) Μέσα από Δημοτική Δομή (Νομικό Πρόσωπο), που θα αναλάβει την εμπορική προβολή και προώθηση -εντός και εκτός νομού Χαλκιδικής- παραδοσιακών προϊόντων που παράγουν και β) με τη συστηματική δικτύωση και ανάδειξη δραστηριοτήτων πολιτιστικού και λαογραφικού χαρακτήρα, που διοργανώνουν.

Γιατί δεν αρκεί να περιοριζόμαστε στα όμορφα λόγια. Η εποχή μας, απαιτεί αποτελεσματικές δράσεις για ενίσχυση της απασχόλησης και για ουσιαστική στήριξη της συμβολής στην τοπική κοινωνία και οικονομία.»