Η Τρίγλια κατέκτησε το 9ο κύπελλο της ιστορίας της μετά από 13 συμμετοχές. Οι εκπρόσωποι της Χαλκιδικής στη Γ’ Εθνική τα βρήκαν…σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Κασσάνδρα και χρειάστηκαν και τα 97′ για να καταφέρουν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στη παράταση για να κάνουν την ολική ανατροπή και να κατακτήσουν τη κούπα.
Οι δυο φιναλίστ παραχώρησαν όμορφο θέαμα στους 1000 και πλέον φίλους του ποδοσφαίρου που κατέκλισαν τις κερκίδες του γηπέδου της Ολύνθου ”Νάκης Αυγέρης”. Μπορεί ο Άρης να ήταν θεωρητικά το αουτσάιντερ πριν την έναρξη της αναμέτρησης, δεδομένου πως η Τρίγλια αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω, στη πράξη, όμως, απέδειξε πως στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον σε έναν τελικό, δεν υπάρχουν φαβορί. Μια αμυντική αδράνεια στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τελικού ήταν ικανή να δώσει την ισοφάριση στο ΠΟΤ και να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού.

Η Κασσάνδρα ήταν αγκαλιά με το τίτλο, ο Πάλλας της χάλασε τα σχέδια!

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Τρίγλια είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που απειλούσε την εστία του Άρη. Με το «Καλησπέρα» στο ματς ο Ντούγκα από πλεονεκτική θέση αστόχησε για τη πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Τη σκυτάλη των σημαντικών στιγμών πήρε ο Μπέσσας που πήδηξε ψηλότερα από όλους αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι έπειτα από το φάουλ του Ευθυμιάδη στο 17′. Στη πρώτη απόπειρα  αντεπίθεσης της Κασσάνδρας ο Καραπαύλος κινήθηκε στη πλάτη του Σγουρή, ο τελευταίος τον τράβηξε λίγο πριν τη περιοχή με τον διαιτητή του αγώνα να δίνει το φάουλ και τη κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό του ΠΟΤ στο 29′. Οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν νωρίς. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ευθυμιάδης επιχείρησε ένα ακόμη γέμισμα με τον Κεχαγιά να πιάνει το σουτ αλλά τη μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία και στη συνέχεια να ακούγεται το τελευταίο σφύριγμα.
Το δεύτερο μέρος βρήκε τη Τρίγλια να χάνει μια ακόμη ευκαιρία. Έπειτα από συνεργασία του Σουάνη με τον Ευθυμιάδη, ο μέσος του ΠΟΤ σούταρε αλλά ο Αζώφ απομάκρυνε σε κόρνερ στο 47′. Με την εκτέλεση του κόρνερ η Κασσάνδρα φεύγει στην αντεπίθεση με τον ταχύτατο Αργυρίου σπάει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Καραπαύλο, αυτός πατάει εξαιρετικά για τον επερχόμενο Δόμπρογλου που πληγώνει την πρώην του ομάδα για το 1-0 στο 49′. Από εκεί και πέρα ο Άρης προσπάθησε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν, όπως ήταν λογικό και να διασφαλίσει το υπέρ του αποτέλεσμα. Στο 65′ η Τρίγλια απείλησε μετά το 1-0 αλλά η κεφαλιά του Σουάνη πέρασε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα μένει με δέκα παίκτες και η Κασσάνδρα για δεύτερη κίτρινη-κόκκινη του Κανάνι. Σαν να μην έφτανε αυτό ενώ η Τρίγλια πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση ο Μανώλοφ αντικρίζει δεύτερη κίτρινη-κόκκινη και αφήνει την ομάδα του με 9 παίκτες. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Ευθυμιάδης σημαδεύει το δοκάρι του Αζώφ. Όλα αυτά στο 86′. Και φτάνουμε στη τελευταία φάση του αγώνα, στο 96′, με την Τρίγλια να επιχειρεί το τελευταίο γέμισμα προς τη περιοχή της Κασσάνδρας τον Σαρβανίδη να σερβίρει με το κεφάλι και τον Πάλλα να πετυχαίνει το 1-1 μέσα σε κοντράστ συναισθημάτων. Αυτό ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στη παράταση, ενώ στο 10′ των καθυστερήσεων ο Μιλκούδης λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή, ωστόσο η κεφαλιά δεν κατέληξε στα δίχτυα και στη συνέχεια της φάσης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Σουάνης.
Με τη Κασσάνδρα να αγωνίζεται με 8 ποδοσφαιριστές εξαιτίας τραυματισμού καθώς είχαν γίνει και οι τέσσερις αλλαγές, η Τρίγλια συνέχισε να έχει την υπεροχή.  Στο 8′ της παράτασης ο Ντούγκα με αριστοτεχνικό σουτ έγραψε το 2-1 και χάρισε στην ομάδα του το 9ο κύπελλο Χαλκιδικής στην ιστορία της. Διαδικαστικού χαρακτήρα τα επόμενα λεπτά της παράτασης με τη κούραση να έχει… νικήσει τους ποδοσφαιριστές.
Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τη Τρίγλια να σηκώνει τη 2η κούπα τη φετινή αγωνιστική σεζόν καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Σούπερ Καπ κόντρα στη Καλλικράτεια. Από την άλλη, στο στρατόπεδο της Κασσάνδρας μένει η πικρία για την ισοφάριση στη τελευταία φάση του αγώνα.

Η χρυσή αλλαγή και ο MVP
Ο Βασίλης Πάλλας ήταν η χρυσή αλλαγή του Κώστα Γεωργιάδη καθώς ήταν αυτός που έδωσε τη δυνατότητα στη Τρίγλια να διεκδικήσει το τρόπαιο στη παράταση. Επίσης, το βραβείο του MVP κατέκτησε ο δεξιός οπισθοφύλακας, Λορέντζο Μενεγκάλι του ΠΟ Τρίγλιας.

Ο απόηχος του τελικού

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εντάσεις και τα παράπονα. Εκείνο που θα έπρεπε να χαραχτεί στις μνήμες όλων είναι πως πραγματοποιήθηκε ένας… γεμάτος τελικός. Σύμφωνα με τις απόψεις των ανθρώπων τω δυο ομάδων, αρχικά η Τρίγλια διαμαρτυρήθηκε για την υπόδειξη της κόκκινης κάρτας και εν συνεχεία η Κασσάνδρα, κυρίως, για τα 7′ καθυστερήσεων. Ένα ματς για γερά νεύρα αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εξέλιξη της αναμέτρησης και ο τρόπος που κρίθηκε αυτή.
Η παρουσία του 12ου παίκτη
Εξαιρετική παρουσία είχε ο φίλαθλος κόσμος στις κερκίδες του γηπέδου της Ολύνθου ”Νάκης Αυγέρης” καθώς ξεπερνούσε τους 1000 και πλέον φίλους των δυο ομάδων. Χωρισμένοι σε «στρατόπεδα» προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δώσουν ώθηση στις ομάδες τους.
 
 


Στο γήπεδο και ο Δήμαρχος Κασσανδράς, Βασίλης Κυρίτσης

Παρών στο γήπεδο και ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς

43ος τελικός κυπέλλου Χαλκιδικής

Γήπεδο: Ολύνθου ”Νάκης Αυγέρης”

Άρης Κασσανδρείας – ΠΟ Τρίγλιας 1-2 (1-1 κ.α, 1-2 παρ.)
Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Χρυσαϊδης, Τσιρώνας (Κόκκινος)
Συνθέσεις:
Κασσάνδρα (Μαχαιρίδης): Αζώφ, Μανώλοφ, Δουρμούσης, Ρίτσα, Νίνος, Κανάνι, Δόμπρογλου, Αργυρίου, Καραπάυλος, Κυρικτσής, Νικολαϊδης
Τρίγλια (Γεωργιάδης): Καραϊτης, Μπέσσας, Μιλκούδης, Μενεγκάλι, Λιώνης, Σαρβανίδης, Μουτζίκος, Ντούγκα, Ευθυμιάδης, Κεχαγιάς, Σταυρόπουλος