Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου θα επιχειρήσει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, όπου φιλοξενείται από τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι διανύουν περίοδο αγωνιστικής ανάκαμψης και -υπό προϋποθέσεις- διεκδικούν την 5η θέση που οδηγεί στο Europa League. Ωστόσο, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, γνωρίζουν τα δεδομένα και θα παίξουν για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, που θα τους διατηρήσουν επικεφαλής και με διαφορά ασφαλείας από τον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο παραδοσιακό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση και τους στόχους των δύο «μονομάχων», οι αγώνες των «αιωνίων» θα είναι πάντα ντέρμπι. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και διεκδικεί -έστω και από μειονεκτική θέση έναντι του ΠΑΟΚ- τον τίτλο και κατά συνέπεια δεν έχει περιθώρια γι΄ απώλειες. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, καλούνται να ξεπεράσουν την επιθετική δυστοκία των τελευταίων μηνών, προκειμένου να εξακολουθήσουν να διεκδικούν το «χρυσό εισιτήριο» της 5ης θέσης, που ισοδυναμεί με «σβήσιμο» του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.
Ντέρμπι, κυρίως γοήτρου, θα γίνει και στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί την ΑΕΚ με «έπαθλο» την 3η θέση στην βαθμολογία. Οι Περιστεριώτες είναι μία ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ η Ενωση έχει την «πολυτέλεια» να παίξει για δύο αποτελέσματα, δεδομένου πως έχει διαφορά τριών βαθμών από τον Ατρόμητο.
Επικρατέστερος για ακόμη μία εβδομάδα, όσον αφορά στην προνομιούχο 5η θέση, θα παραμείνει ο Αρης, που φιλοξενεί τον ουραγό -και ουσιαστικά υποβιβασμένο Απόλλωνα Σμύρνης- και είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη.