Αν είχε Τύρναβο η Ιαπωνία, σίγουρα θα ήταν το γιαπωνέζικο «Μπουρανί». Ο λόγος για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Πέους που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη Κομάκι.
Πέη βρίσκονται παντού. Σε άρματα με σχήματα φαλλού παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης, οι συμμετέχοντες φορούν φαλλικές μάσκες, ενώ μπορούν να τα αγοράσουν σε γλειφιτζούρια, παγωτά, λουκάνικα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Χιλιάδες κόσμου συμμετέχει στο μεγάλο αυτό φεσιτβάλ -γνωστό ως Honen-sai που είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην ανδρική ανατομία.

Κάθε Μάρτιο, πολίτες και επισκέπτες συρρέουν στην περιφέρεια Aichi, προκειμένου να δουν γιγάντιους φαλλούς να παρελαύνουν με κάθε τρόπο στους κεντρικούς δρόμους.
Άνδρες μίας μεταφέρουν ένα πέος δύο μέτρων, φτιαγμένο από γιαπωνέζικο κυπαρίσσι και το προσφέρουν σε τέμενος. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να αγγίξουν το ξύλινο πέος καθώς η παράδοση λέει ότι η πράξη θα φέρει καλή συγκομιδή στους αγρότες και τη γονιμότητα σε νεαρά ζευγάρια.

penis1

Βέβαια, το πέος αυτό δεν είναι και η μοναδική ατραξιόν του φεστιβάλ. Οι επισκέπτες μπορούν να τα γευτούν και να τα γλείψουν, από μπανάνες βουτηγμένες στη σοκολάτα και γλειφιτζούρια, μέχρι λουκάνικα και pancakes, πάντα σε σχήμα φαλλού.
Το έθιμο αυτό πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του από έναν θρύλο του 17ου αιώνα, σύμφωνα με τον οποίο, ένας δαίμονας με κοφτερά δόντια ερωτεύεται μια όμορφη κοπέλα. Περιφρονημένος από την όμορφη γυναίκα, ξεκίνησε να καταστρέφει τους επίδοξους εραστές της με φρικιαστικό τρόπο ώσπου ένας ντόπιος σιδηρουργός σφυρηλάτησε έναν φαλλό από χάλυβα, ο οποίος έσπασε τα δόντια του δαίμονα.

penis2
penis3
penis4
penis5

Το φεστιβάλ ξεκινά κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου στο τέμενος Tagata, όπου οι ιερείς αλατίζουν τον δρόμο, προκειμένου να καθαρίσουν το μονοπάτι για αυτούς που μεταφέρουν τα τεράστια πέη.
Πηγή: protothema.gr