Εντός του Απριλίου αναμένονται νεότερα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον κεντρικό ναυτιλιακό πράκτορα για το επιβατηγό-οχηματαγωγό “Aqua Blue” της εταιρείας “Sea Jets”, Χάρη Καραχαρίση.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάτι μέχρι στιγμής και σημείωσε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς παραμένουν σε κατάσταση αναμονής. Σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνει, διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ως τώρα ενδιαφέρον από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία, συνεπώς είναι αρκετά πρώιμο να μιλήσει κανείς για το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης και με την Εύβοια. 
Ειδικά για το θέμα αυτό έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την πλευρά Ρώσων τουριστών, αλλά και επισκεπτών από ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων, συγκεκριμένα για το ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στην Εύβοια. Αντίστοιχο αίτημα έχει διατυπωθεί και από τον δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια.
Κατά την περσινή σεζόν, πάντως, είχαν εκτιμηθεί θετικά τα μηνύματα από τη λειτουργία των δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ο κ. Καραχαρίσης μάλιστα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το 2019 η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Εύβοια.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, είχε εκφράσει την επιθυμία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Μιλώντας, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο προς την κατεύθυνση αυτή. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ