Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έρχεται σε μια περίοδο που σε κάθε εμφάνιση στελέχους της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία και τη Θράκη, «συνοδεύεται» από έντονες αποδοκιμασίες και αντιδράσεις.
Πριν από την οργή που εκφράστηκε σε πολλές πόλεις, στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς τα είχε «ακούσει» τόσο στο Κιλκίς όσο και τη Βέροια.
Αλλωστε, σε δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στη Μακεδονία και τη Θράκη η «ψαλίδα» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει κατά 4 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο, κάτι που προφανώς είναι απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη:

  • Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών». .
  • Στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του  υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.