Η περιφερειακή παράταξη “Οικολογία Πράσινη Λύση” για την Κεντρική Μακεδονία συμμετέχει και στηρίζει την παγκόσμια προσπάθεια του WWF που για μια ακόμη χρονιά θα δείξει πως οι κάτοικοι της Γης, όπου και αν ζουν, νοιάζονται για το μέλλον του πλανήτη, θέλουν έναν καθαρότερο κόσμο και ανησυχούν για την έλλειψη πολιτικών ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Κλείνουμε τα φώτα στο χώρο μας από τις μεταξύ των 20:30 και 21:30 σήμερα.
Η Ώρα της Γης θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου ώστε να πάρουν επιτέλους τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που δεν κατόρθωσαν σε καθοριστικό βαθμό να πάρουν στις προηγούμενες συνόδους για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά:
Συμμετέχουμε στην ώρα της γης μιας και δεν υπάρχει πια απολύτως κανένα περιθώριο αναβολής για την επίτευξη μιας εφαρμοσμένης παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα η οποία δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από τη ριζική αλλαγή του σημερινού ενεργειακού και παραγωγικού μας μοντέλου. Καμία πολιτική δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν δεν στηριχτεί και από μια ανταπόκριση των πολιτών οι οποίοι υπεύθυνα θα αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες και επιλογές, ενώ παράλληλα θα ασκήσουν πιέσεις και στους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά την ανάληψη μέτρων για την καταπολέμηση τόσο του φαινομένου τόσο των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Μπορούμε καλύτερα στην Κεντρική Μακεδονία να το πετύχουμε αυτό όλοι μαζί.