Την κατηγορηματική του αντίθεση στη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, αλλά και στην καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, εκφράζει ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», διευθυντής Β Καρδιολογικής Κλινικής, και συνεργάτης του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (Ε.Σ.Υ.Ν).
Υπενθυμίζεται ότι ήδη ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ έχουν προειδοποιήσει πως η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης οδηγεί σε αύξηση των χρηστών, και στις χώρες που νομιμοποιήθηκε έχει αυξηθεί η προσέλευση στα κέντρα απεξάρτησης σε ποσοστό 20%.
Η θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης και των παραγώγων της είναι αποδεδειγμένη για ένα ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων, εδώ και δεκαετίες, παραδέχεται ο κύριος Σιώρας. «Πράγματι η κάνναβη χρησιμοποιείτο ως παυσίπονο, ως ανακουφιστικό σε καρκινοπαθείς, σε χρονίως πάσχοντες κλπ. Έπρεπε όμως αντί να καλλιεργούμε σιτηρά και ζαχαρότευτλα, να καλλιεργούμε κάνναβη για να αυξήσουμε το εμπορικό ισοζύγιο; Γιατί να νομιμοποιούμε την κάνναβη στο ευρύ κοινό και στη μαθητική νεολαία και στη νεολαία συνολικά, και μάλιστα στην Ελλάδα, που το ποσοστό των χρηστών είναι πολύ μικρότερο, από το ποσοστό των χρηστών σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ