Το φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα ποιοτικότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας. Είναι μια διοργάνωση που αφορά και προβάλει τη δημιουργικότητα μέσω των τεχνών, την πρωτοτυπία, τη σημαντικότητα της φαντασίας για την ατομική και κοινωνική ισορροπία. Πάνω από 200 παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, live διαγωνισμοί, έκθεση βιβλίων και προϊόντων, θέατρο, συναυλίες, cosplay, workshops, stand up comedy,επιτραπέζια παιχνίδια, comics, videogames, μουσική, εικαστικά εργαστήρια,εργαστήρια μουσικών οργάνων και συγγραφής, κινηματογραφικές προβολές,περιφερόμενα δρώμενα και πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες, λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του διημέρου, τόσο στο τμήμα ενηλίκων, όσο και στο παιδικό, το οποίο είναι και το μοναδικό παιδικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, χωρίς στοιχεία εμπορικότητας. Είναι ένα φεστιβάλ με αναγνώριση σε όλη την επικράτεια και με μια θέση στη λίστα με τα επίσημα, καλλιτεχνικά φεστιβάλ της Ευρώπης,  το οποίο θα πρέπει να αποτελεί καμάρι όλων των ανθρώπων με καλλιτεχνική και κοινωνική ευαισθησία, που ζούμε σ΄αυτόν τον τόπο.

Φέτος, μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό από ποτέ, ανοίγει τις πύλες του στις 6-7 Απριλίου, στο καθιερωμένο του σπίτι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ένας μαγικός κόσμος φτιαγμένος από παρελθόν, παρόν και μέλλον περιμένει μικρούς και μεγάλους για να τους ταξιδέψει στο φανταστικό, στο παραμυθένιο, στο απίθανο που γίνεται πιθανό.. Ενημερωθείτε για τους συμμετέχοντες, το πρόγραμμα, τους διαγωνισμούς και τις
δράσεις από την επίσημη ιστοσελίδα του Fantasmagoria  http//fantasyfest.gr , αλλά και από τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.
Οι σελίδες του προγράμματος, αναλυτικά, ανά σκηνή/αίθουσα και ώρα:
http://fantasyfest.gr/to-programma/saturday-6-april-2019/
http://fantasyfest.gr/to-programma/sunday-7-april-2019/
Η είσοδος είναι ελεύθερη, σε όλες τις εκδηλώσεις.