Η καλύτερη μεσοβδόμαδη διοργάνωση επέστρεψε στους δέκτες από χθες(09/04) με δυο αναμετρήσεις σε Αγγλικό έδαφος.
Αρχικά, στον αγγλικό ευρωπαϊκό εμφύλιο Τότεναμ και Μάνστεστερ Σίτι πάτησαν για πρώτη φορά το νέο παλάτι των Σπερς με του παίκτες του Ποκετίνο να μην αφήνουν στεναχωρημένους τους φίλους της ομάδας. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν της Σίτι με 1-0 χάρη σε γκολ του Κορεάτη, Σόν, λίγα λεπτά πριν το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί νωρίς με τον Αγκουέρο να αστοχεί από την άσπρη βούλα. Βέβαια, η μεγάλη νίκη της Τότεναμ επισκιάστηκε από το σοβαρό τραυματισμό του αστεριού της, Χάρι Κέιν, που όπως όλα δείχνουν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Όπως και να έχει, η Τότεναμ έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για τo εισιτήριο των ημιτελικών και θα οδηγηθεί στη ρεβάνς με το υπέρ της 1-0.
Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, η Λίβερπουλ έδειξε ακόμη μια φορά πως οδεύει για τον τελικό καθώς επικράτησε 2-0 της Πόρτο και δύσκολα θα ανατραπεί το σκορ στον επαναληπτικό της Πορτογαλίας. Οι κόκκινοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και από το πρώτο μέρος προηγήθηκαν με δυο τέρματα των Κειτά και Φιρμίνιο. Η Λίβερπουλ μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα από τις ευκαιρίες που έχασε αλλά αυτό το 2-0 της δίνει ούτως η άλλως σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.
Σήμερα(10/4) το Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται για τη φάση των «8» με τα παιχνίδια Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα(22:00) και Άγιαξ – Γιουβέντους(22:00)