Πέντε «πράσινα» σημεία για την ανακύκλωση βρώσιμου χρησιμοποιημένου λαδιού σε εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, στο 5ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Με την πρωτοβουλία αυτή, θέλουμε να δώσουμε το “πράσινο” παράδειγμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης καλώντας τους -μαζί με μας- να φέρνουν κι αυτοί το δικό τους χρησιμοποιημένο λάδι στα σημεία που επιλέξαμε. Αναλαμβάνουμε εμείς, σε συνεργασία με την εταιρεία “Revive”, να τα παραδίδουμε για ανακύκλωση και για την παραγωγή βιοντίζελ, ενός εναλλακτικού καυσίμου φιλικού στο περιβάλλον», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης. 


Πρόσκληση στον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, «να ενισχύσουμε τις δημόσιες βρύσες στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μειώσουμε το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος του πλαστικού μπουκαλιού» απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Ο τελευταίος επανέλαβε την επιθυμία του, τη θέση του φεστιβάλ ανακύκλωσης να πάρει ένα βιωματικό πάρκο στη ΔΕΘ που θα λειτουργεί καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.    


Όλα τα μαγειρικά λάδια ανακυκλώνονται (σπορέλαιο, πυρηνέλαιο κ.λπ.). Η απόρριψή τους στους κάδους της ΕΥΑΘ θα γίνεται μαζί με τη συσκευασία στην οποία έχουν συλλεχθεί, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα εξής πέντε σημεία:
-στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ, Εγνατία 127 (Καμάρα),
-στα γραφεία στην Τσιμισκή 98 (Διαγώνιος),
-στο υποκατάστημα της ΕΥΑΘ στο Βαρδάρι, 26ης Οκτωβρίου 26, απέναντι από τα δικαστήρια,
-στο Μουσείο Ύδρευσης, 26ης Οκτωβρίου 19, δίπλα στο ΦΙΞ,
-στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νέα Παραλία δίπλα στο πρώην «Interni», Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 6.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ