Με στόχο τη δημιουργία συνεργασιών στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, αποστολή από την Τουρκία παρουσίασε την περιοχή της Ανατολικής Θράκης και πραγματοποίησε συναντήσεις με επαγγελματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-τουρκικού επιμελητηρίου Β. Ελλάδας, Στέφανος Χατζημανώλης, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια δράση για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξης συνεργειών. “Η μία χώρα μπορεί να προσφέρει πολλά στην άλλη και να δημιουργηθεί σχέση “ δούναι και λαβείν”. Οι Τούρκοι, από την πλευρά τους, ενδιαφέρονται να αναπτύξουν σχέσεις με τα ελληνικά ιατρικά κέντρα και πανεπιστήμια, να γίνουν ανταλλαγές φοιτητών, να διοργανώσουν από κοινού συνέδρια και να εξερευνήσουν καινούργιες τακτικές σε  θέματα ιατρικού τουρισμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημανώλης.
“Η Ελλάδα, για παράδειγμα, είναι πολύ δυνατή στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ενώ η Τουρκία στον τομέα της καρδιολογίας αλλά και της αισθητικής. Υπάρχουν τρόποι συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας”, σημείωσε.
“Στόχος μας είναι η συνεργασία καθώς υπάρχουν τομείς στον ιατρικό τουρισμό που υπερέχει η Τουρκία και άλλους που υπερέχει η Ελλάδα”, είπε ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν. “Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει βαρύτητα στον τομέα της υγείας τόσο σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τα νοσοκομεία όσο και το ιατρικό προσωπικό. Κάθε χρόνο έρχονται περισσότεροι από 400.000 ξένοι στην Τουρκία για υγεία και νοσηλεία και θέλουμε σε πρώτη φάση να τους διπλασιάσουμε”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόξενος.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος τόνισε ότι “η ανάπτυξη συνεργασιών είναι πολύ σημαντική για την Περιφέρεια, όπως επίσης και ο ιατρικός τουρισμός, για τον οποίο γίνονται ενέργειες ώστε να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ