Η σύλληψη του προέκυψε ύστερα από στοιχεία που συνέλλεξαν Αστυνομία και Δικαιοσύνη για τις σχέσεις του με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού». Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον προσέγγισαν την ώρα που έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Τον ενημέρωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης κρατείται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον δικηγόρο, Θεόδωρο Παναγόπουλο, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.
Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μαζί με τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, είχαν αναλάβει την υπεράσπιση του 65χρονου δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε προ ημερών για την ίδια υπόθεση. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος είχαν κατονομαστεί από τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος καταθέτοντας στη δίκη για τη δολοφονία του συνηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Πιο αναλυτικά, ο Αριστείδης Φλώρος, έγκλειστος των φυλακών για το σκάνδαλο Hellas Power – Energa, στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου από τη συμμορία του φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», Κλοντιάν Λ., είχε καταθέσει ότι δύο δικηγόροι είχαν ζητήσει από τον αδικοχαμένο ποινικολόγο να του μεταφέρει ότι απαιτούν 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του τότε νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο. Τα
Τα λεγόμενά του έχουν επιβεβαιώσει και άλλοι μάρτυρες, όπως ο εκ των δικηγόρους του Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος καταθέτοντας, έχει αναφερθεί σε συνομιλία του με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για τις επίμαχες συναντήσεις: «Με πήρε (σ.σ. ο Ζαφειρόπουλος) την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της επονομαζόμενης «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» από τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου αναφέρεται ουκ ολίγες φορές.