Απάντηση του Δημάρχου Αριστοτέλη στις δηλώσεις του κυρίου Βαλιάνου σχετικά με τη διαγραφή του Προέδρου της Ιερισσού από τη Δημοτική Παράταξη της Πλειοψηφίας.
Μετά την απόφαση της Πλειοψηφούσας Παράταξης του Δήμου Αριστοτέλη να διαγράψει από τις τάξεις της τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ιερισσού, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομοφωνία», Στέλιος Βαλιάνος, αποπειράθηκε για άλλη μία φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Σας γνωστοποιούμε, λοιπόν, ότι ως προς το τυπικό μέρος: «Σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται ή διαγράφεται από την παράταξή του εκπίπτει του όποιου αξιώματος έχει καταλάβει, μέσω της συμμετοχής του στη συγκεκριμένη παράταξη» [Άρθρο 2 του Ν. 4257/14]  
Ως προς την ουσία, ο συγκεκριμένος Πρόεδρος της Ιερισσού από την αρχή, σχεδόν, της θητείας και της ανάληψης των καθηκόντων του, αντιπολιτεύεται την παράταξη με την οποία εξελέγη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, λόγω και της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο αντίπαλης παράταξης, έχει μετατρέψει το γραφείο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, από σημείο εξυπηρέτησης των δημοτών, σε προσωπικό του εκλογικό κέντρο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να γινόμαστε καθημερινά δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων των δημοτών.
Σχετικά με το κατασκευασμένο σενάριο  περί «στοχοποίησης και απειλητικής επίσκεψης» από «δήθεν αγανακτισμένους πολίτες», πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε όλους ότι η κοινωνία της Ιερισσού έχει χορτάσει από ψευδείς καταγγελίες, μηνύσεις και δικογραφίες τα προηγούμενα χρόνια (οι οποίες κατέπεσαν παταγωδώς στις αίθουσες των δικαστηρίων). Η ταλαιπωρημένη αυτή κοινωνία έχει τεράστια εμπειρία πλέον και συνεπώς δεν πιστεύει σε τόσο καταφανή ψεύδη, που απλώς στοχεύουν στην κατασυκοφάντησή της και τα πολιτικά κέρδη των δημιουργών τους.
Αναφερόμενος δε ο κ. Βαλιάνος στη δήθεν προτροπή του κυρίου Τσακνή προς τον Πρόεδρο της Ιερισσού «να παραιτηθεί αν νιώθει ότι απειλείται», οφείλουμε να πούμε ότι για πολλοστή φορά συλλαμβάνεται να παραποιεί καταγεγραμμένα λεγόμενα! Η μόνη αναφορά που έγινε από τον κύριο Τσακνή σχετικά με αυτό είναι ότι αν υπήρχε η στοιχειώδης ευθιξία, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.
Δεν θα σχολιάσω το Τσακνής= Ζουμπάς, άλλωστε είμαστε υπερήφανοι ο ένας για τον άλλον. Θα πω μόνο να προσέχει ο επικεφαλής της Ομοφωνίας να μην δημιουργηθεί η εντύπωση, σε αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, ότι Βαλιάνος= Πασχαλίδης!
Οι κρίσεις δε για τα πεπραγμένα αυτής της δημοτικής αρχής, πολύ σύντομα θα διαψευσθούν από τους ίδιους τους δημότες. Βέβαια, αν ο κ. Βαλιάνος είχε τη σιγουριά που θέλει να δείξει ότι έχει, δεν θα ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιεί τέτοιες παλαιοκομματικές μεθόδους.
Όσο για τις «φρέσκιες» ιδέες τόσο του Προέδρου, όσο και αυτές που με συνέπεια μας αποκρύπτει ο κ. Βαλιάνος σε ολόκληρη τη θητεία του ως Περιφερειακός Σύμβουλος, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν είναι παρά κενό γράμμα!
Τέλος, δεν μπορώ να μη σημειώσω τη χαρά μου που εσχάτως έμαθε ο κ. Βαλιάνος τι είναι το «φαλάγγι»! Βέβαια, δυστυχώς γι’ αυτόν, οι Ιερισσιώτες το γνωρίζουν πολύ καλά και κατάλαβαν και τι είπε και τι σχεδιάζει να κάνει στο Δήμο Αριστοτέλη.
Γιώργος Ζουμπάς
Δήμαρχος Αριστοτέλη