Το ενδιαφέρον απλών πολιτών και όχι μόνο σε ολόκληρη την επικράτεια έχει προκαλέσει ο «Γολγοθάς», που ανεβαίνει τους τέσσερις τελευταίους μήνες μαθητής σε κεντρικό Λύκειο του Βόλου. Στο σπίτι, όπου ζει με τη μητέρα του και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, το ένα εκ των οποίων έχει ανάγκη υποστήριξης με οξυγόνο για ασθένεια που αντιμετωπίζει, το ρεύμα είναι κομμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη καθημερινών βασικών αναγκών, ακόμη και της στοιχειώδους προσωπικής υγιεινής.
Το δράμα, που βιώνει ο έφηβος μαθητής και το οποίο κατέγραψε η εφημερίδα Ταχυδρόμος, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και κινητοποίηση, με τον έναν μετά τον άλλο πολίτες να απευθύνονται στα γραφεία της εφημερίδας αναζητώντας τρόπους για να βοηθήσουν την οικογένεια. Τα τηλέφωνα έχουν «σπάσει» και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που αποκάλυψε την τραγική ιστορία του μαθητή.
Η ραγδαία αλλαγή στην εικόνα του μαθητή, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, έγινε αντιληπτή από τους ίδιους τους συμμαθητές τους. Εκείνοι ήταν που φρόντισαν να ενημερώσουν τη διευθύντρια του σχολείου και να αποκαλυφθεί το δράμα που βιώνει ο έφηβος και να κινηθούν οι διαδικασίες για να βοηθηθεί η οικογένειά του. Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα σοβαρής διαβιωτικής δυσχέρειας με «πρωταγωνιστή» μαθητή, που αποκαλύπτεται τους τελευταίους μήνες. Είχαν προηγηθεί οι περιπτώσεις μαθήτριας στην Αγριά που διάβαζε κάτω από τον δημοτικό στύλο φωτισμού, μαθητή που για φως είχε λάμπα κάμπινγκ, αλλά και μαθητή που επίσης δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του κι ενώ το μικρότερο αδερφάκι του έχρηζε μηχανικής υποστήριξης.
Τα παραπάνω είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα, με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η εκπαιδευτική οικογένεια. Στον νομό Μαγνησίας όμως συνολικά 241 μαθητές σιτίζονται με γεύματα, που παρέχει στα σχολεία η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη επανυποβλήθηκε υπόμνημα προς τις υφυπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Κατερίνα Παπανάτσιου και προς τους βουλευτές Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλο, Μάκη Μπαλή, Χρήστο Μπουκώρο και Κώστα Στεργίου, προκειμένου να υιοθετηθεί κοινή πολιτική για την παροχή βοήθειας σε μαθητές με διαβιωτική δυσχέρεια.
Τελικά, χθες το απόγευμα συνεργείο της ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρολόι με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τα φώτα άναψαν και πάλι στο σπιτι του έφηβου. Προηγήθηκε μεγάλη κινητοποίηση μέχρι τα φώτα να ανάψουν ξανά. «Επώνυμοι κι ανώνυμοι» πολίτες βρέθηκαν στο πλευρό του μαθητή, που ανεβαίνει τον δικό του «Γολγοθά» κι έγιναν οι φύλακες – άγγελοί του για αυτές τις ημέρες.
Το ενδιαφέρον  για να βοηθήσουν ήταν μεγάλο από δεκάδες πολίτες και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δόθηκε ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται ως προκαταβολή για να γίνει η ρύθμιση και η επανασύνδεση του ρεύματος. Έτσι, χθες το απόγευμα συνεργείο της ΔΕΗ πήγε στο σπίτι και συνέδεσε το νοικοκυριό με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην οικογένεια μάλιστα προσφέρθηκε και βοήθεια που συγκεντρώθηκε σε είδης πρώτης ανάγκης, αλλά και χρήματα για να μπορέσουν να κάνουν πραγματική Ανάσταση και Πάσχα.
Πηγή: reader.gr