Να συνεχίσει ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, στοχεύει με την εκ νέου υποψηφιότητά της η πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού-Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου Δήμου Πολυγύρου “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, Ιφιγένεια Κυριάκου.


Η κ. Κυριάκου, είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Αστέριου Ζωγράφου, συνεχίζοντας κοντά του μια αυτοδιοικητική πορεία που πάει 13 χρόνια πίσω, στο 2006, και στην τότε Νομαρχία Χαλκιδικής, με Νομάρχη τον Α. Ζωγράφο. Διετέλεσε πρόεδρος της ΝΕΑΔΙΧ και στη συνέχεια μετείχε στον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, που έκανε τα πρώτα του βήματα. Από το 2010 με τον Καλλικράτη υπηρετεί πιστά τον δήμο Πολυγύρου τιμώντας την ψήφο των συνδημοτών της μέσα από τον «Αριστοτέλη». Πολύτεκνη μητέρα η ίδια, υπηρέτησε και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδικής επι σειρά ετών αλλά όπως επιμένει να τονίζει, όποιος θέλει και αγαπά αυτό που κάνει βρίσκει χρόνο χωρίς να παραμελεί την οικογένειά του.
Το σπουδαιότερο έργο του Νομικού Προσώπου σύμφωνα με την κ. Κυριάκου είναι η εξωστρέφεια που έχει επιδείξει και έχει αγκαλιάσει όλους τους συλλόγους του δήμου. Κάθε δράση, κάθε εκδήλωση έχει την πινελιά του Αριστοτέλη, αλλά και την αρωγή των Συλλόγων, χωρίς την οποία δεν θα ήταν τόσο πετυχημένο το αποτέλεσμα.
 
Ο Αριστοτέλης έχει στην ευθύνη του τα ΚΑΠΗ Πολυγύρου, το Ωδείο, τους Παιδικούς σταθμούς που πλέον έχουν αδειοδοτηθεί στο σύνολό τους, τις βιβλιοθήκες Πολυγύρου και Ορμύλιας, το Λαογραφικό Μουσείο που λειτουργεί με υπάλληλο πλέον. Στις βιβλιοθήκες αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μήνα γίνεται και μια βιβλιοπαρουσίαση, ενώ του Πολυγύρου λειτουργεί καθημερινά παρουσία υπαλλήλου.
Μια από τις μεγαλύτερες και πιο σπουδαίες εκδηλώσεις του Αριστοτέλη είναι η Γεύση-Παράδοση-Πολιτισμός. Ένα 4ημερο που λαμβάνει χώρα την εβδομάδα αμέσως μετά τον 15Αύγουστο. Εκεί, τα τοπικά προϊόντα συναντούν την τοπική παράδοση, μουσική και χορό, προσκαλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον δήμο μέσα από τα αγαθά που παράγει και τον πολιτισμό που προάγει.
Τα Χριστούγεννα επίσης οι Σύλλογοι σε συνεργασία με τον Αριστοτέλη ανάβουν τα δέντρα στις δημοτικές κοινότητες και διοργανώνουν σε κάθε χωριό παιδικές εκδηλώσεις. Και σε αυτές τις γιορτές είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή του κόσμου.

Αξιοσημείωτη δουλειά συντελείται στο Ωδείο Πολυγύρου όπου δραστηριοποιούνται 4 χορωδίες. Η μεικτή – Βυζαντινή Παραδοσιακή, η Παιδική και οι Θαμυριάδες. Οι Θαμυριάδες μάλιστα απέσπασαν και βραβείο σε διαγωνισμό που έγινε στο Ναύπλιο, ενώ η Παιδική Χορωδία πήρε το 3ο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι συναυλίες των τμημάτων συγκεντρώνουν πάντα το ενδιαφέρον του κοινού.
Διαρκής είναι και η ανάγκη χρηματοδότησης του Νομικού Προσώπου, καθώς οι εκδηλώσεις αυξάνονται συνεχώς και τυγχάνουν της αμέριστης ανταπόκρισης των Πολυγυρινών. Ο κόσμος έχει αγαπήσει το έργο του Αριστοτέλη και φαίνεται αυτό μέσα από κάθε διοργάνωση και κάθε γιορτή.

Τομέας Αθλητισμού
Στον τομέα του Αθλητισμού αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή στον Δήμο Πολυγύρου το πρόγραμμα «Άθληση για όλους», που για μια ακόμη χρονιά υλοποιείται από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Μέσω του προγράμματος προσφέρονται δωρεάν ευκαιρίες άθλησης σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων. Εκατοντάδες πολίτες σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα νιώθουν την χαρά της άθλησης και εισπράττουν τα οφέλη της στην υγεία τους σε καθημερινή βάση.
Τα τμήματα λειτουργούν σε σχολεία, κέντρα πολιτισμού με υποδομές και αθλητικούς χώρους στον Πολύγυρο, την Ορμύλια, τη Γαλάτιστα, τον Γαλαρινό, τον Βάβδο, τον Αγ. Πρόδρομο, την Παλαιόχωρα, τα Δουμπιά – Σανά, την Κρήμνη, τα Πλανά, τα Βραστά, τις Καλύβες, τη Μεταμόρφωση, τη Μαραθούσα.