Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου μετά από τις αποκαλύψεις για τον serial killer «Ορέστη» -τον 35χρονο που ομολόγησε τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών.
Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε την απόφασή του λίγη ώρα μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και έκανε δεκτή την παραίτηση.
«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο» είπε ο κ. Νικολάου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τονίζοντας παράλληλα πως εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του στον Νίκο Αναστασιάδη.
«Οι ευθύνες αγγίζουν όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας» υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, συνεχίζοντας:
«Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μού επιβάλλουν την παραίτηση».
«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.

Οι έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι από το ίδιο σημείο έγινε η ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας την Κυριακή του Πασχά, ενώ οι έρευνες και στις δύο λίμνες θα ενταθούν το Σάββατο με την κάθοδο στην Κύπρο του ειδικού μηχανήματος Sonar.