Ο πολυθεματικός τουριστικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Arabian Travel Market” στο Ντουμπάι (28 Απριλίου – 1 Μαΐου 2019), στην οποία συμμετείχε για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στόχευσε κυρίως στην προσέγγιση κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο επαφών της στην ευρύτερη περιοχή και να παρουσιάσει το θεματικό τουριστικό προϊόν της, εστιάζοντας το ενδιαφέρον κυρίως στους άξονες του τουρισμού πόλης και του παραθαλάσσιου τουρισμού πολυτελείας.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τις συναντήσεις τους με παράγοντες της εγχώριας και της διεθνούς τουριστικής αγοράς, ανέδειξαν την Κεντρική Μακεδονία ως ξεχωριστό τουριστικό προορισμό για επισκέπτες που ενδιαφέρονται κυρίως για τουρισμό πολυτελείας, παρουσιάζοντας τις μαγευτικές παραλίες της περιοχής που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Οι επισκέπτες του περίπτερου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχουν σχέση με τη φύση και τις outdoor δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, σημειώνεται αύξηση της προσέλευσης τουριστών από τις αραβικές χώρες στην Ελλάδα, με προτίμηση στα μεγάλα θέρετρα και σε ιδιωτικές υπηρεσίες (μεταφορές, ξεναγήσεις κτλ).
«Μέσα σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιεί την ξεχωριστή γεωγραφική της θέση, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τη φυσική ομορφιά και τις σύγχρονες υποδομές φιλοξενίας, θέτοντας  διαρκώς νέους στόχους με το σχεδιασμό και την υλοποίηση προβολής σε νέες αγορές με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού και την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων στην περιοχή μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποδέχθηκε στο Ντουμπάι κοινό και επαγγελματίες του τουρισμού, με σκοπό την αναγνωρισιμότητα της Κεντρικής Μακεδονίας στις χώρες της Μέσης Ανατολής ως περιοχής βιωματικών και αυθεντικών εμπειριών, που παρέχει ποιοτικά τουριστικά προϊόντα με υψηλές προδιαγραφές.
Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία προσέγγισης κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων και διαμορφωτών κοινής γνώμης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διακινήσουν επισκέπτες που ενδιαφέρονται κυρίως για τουρισμό πολυτελείας. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι αναγνωρίσιμος προορισμός και προτιμάται από την αραβική αγορά, κάτι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να προσελκύσουμε και να κερδίσουμε νέες αγορές», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.
Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ασπασίδης.