Παντρεύοντας στην επωνυμία της το ελληνικό ρήμα “εγκρίνω”, με την αγγλική λέξη για το πράσινο χρώμα (“Green”), η βορειοελλαδική εταιρεία “Egreeno”, με έδρα το Κιλκίς, φιλοδοξεί να τοποθετήσει στις αγορές ανά τον κόσμο τα καθαριστικά προϊόντα της, κατά 93% μέσο όρο φυτικά και φυσικά, τα οποία έχουν ως στόχο την προστασία της υγείας του ανθρώπου, της φύσης και του περιβάλλοντος.
Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο τριανταεξάχρονος σήμερα χημικός μηχανικός, απόφοιτος της σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γκουλέτσας, περίμεναν μαζί με τη σύζυγό του το πρώτο τους παιδάκι.
“Ξαφνικά, άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου, αλλά και η δική μου ως γονιός. Θέλαμε με τη γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. Από την αγάπη μας, λοιπόν, για την φύση και το παιδί μας, που σήμερα είναι δύο, με το δεύτερο να είναι μόλις ενός μηνός, προέκυψαν το καλοκαίρι του 2018 τα προϊόντα Egreeno. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών απορρυπαντικών, με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά”.
Γιατί Egreeno;
Σύμφωνα με τον τριανταεξάχρονο εμπνευστή της “Egreeno”, η σειρά των καθαριστικών προϊόντων περιλαμβάνει τα απορρυπαντικά με άρωμα, τα οποία περιέχουν υποαλλεργικά αρώματα και αιθέρια έλαια της ελληνικής φύσης, και τα απορρυπαντικά χωρίς άρωμα, τα οποία είναι ιδανικά ειδικά για μωρά και άτομα με αλλεργίες. Συγκεκριμένα, οι έξι διαφορετικοί κωδικοί που κυκλοφορούν, με και χωρίς άρωμα, είναι τα:υγρό πλυντηρίου ρούχων, μαλακτικό ρούχων, υγρό πιάτων, υγρό καθαρισμού χεριών, πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης και καθαριστικό δαπέδου και επιφανειών.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, τα καθαριστικά Egreeno, περιέχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης, από 90% έως και 99%, με μέσο όρο το 93%, γεγονός που τα καθιστά απορρυπαντικά αφενός φιλικά για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου γρήγορα βιοδιασπώμενα και πολύ οικολογικά.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Γκουλέτσα, τα προϊόντα Egreeno, δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες ουσίες (SLES, SLS, COCODEA, φοινικέλαιο κ.α.) που περιέχονται στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων απορρυπαντικών και είναι από τα ελάχιστα απορρυπαντικά στην ελληνική αγορά που δεν έχουν καμία επισήμανση, καμία προειδοποίηση και καμία ένδειξη για προφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του γενικού χημείου του κράτους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ