Γαλάζιες Σημαίες 2019: Πρώτη στην Ελλάδα και φέτος η Χαλκιδική με 92 σημαίες – Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα παγκοσμίως
Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» που πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2019 στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρευρέθηκε η Κατερίνα Ιγγλέζη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Νικόλαο Βούτση και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής.
Η Ελλάδα βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες, με 515 βραβευμένες ακτές, 15 μαρίνες και 4 σκάφοι αειφόρου τουρισμού, κατέχοντας το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχτηκε και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με 92 σημαίες. Γεγονός που αναδεικνύει ότι ο φυσικός πλούτος της Χαλκιδικής αποδεικνύεται το ισχυρότερο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή. Ο τουρισμός της Χαλκιδικής παραμένει και φέτος σε πολύ υψηλό επίπεδο αξιοποιώντας τις μοναδικές ομορφιές των παραλιών της.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε η Κατερίνα Ιγγλέζη, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Για ακόμα μια χρονιά, έτσι και φέτος, η «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει σε εκατοντάδες ακτές και δεκάδες μαρίνες της χώρας. Μια σημαία που συμβολίζει πλέον την ποιότητα των ελληνικών θαλασσών. Μια σημαία δείκτης για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και την υγεία των κολυμβητών.
Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας και συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην χώρα μας.
Η γιορτή λοιπόν αυτή των παραλιών μας έρχεται να επιβραβεύσει όλους αυτούς που προσπαθούν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία και μάλιστα, τα συνδέουν με την ανάπτυξη της χώρας.
Έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ανεβούμε σκαλοπάτια στη λίστα των χωρών όπου η περιβαλλοντική προστασία αποτελεί συστατικό στοιχείο της βιωσιμότητάς τους. Τα  σημεία παρακολούθησης αυξάνονται, η περιβαλλοντική διαχείριση ευαίσθητων οικοσυστημάτων ενισχύεται, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου γίνεται ουσιαστικότερη.
Μέσα από τη βράβευση με τη Γαλάζια Σημαία, ο στόχος δεν είναι μόνο η αύξηση στα νούμερα των σημαιών, αλλά η εμπέδωση σε όλους ότι η περιβαλλοντική προστασία είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της οικονομίας.
Για τη χώρα μας που το τουριστικό προϊόν κατέχει πρωτεύουσα θέση στην ανάπτυξη της οικονομίας, η ανάδειξη της ποιότητας των θαλασσών και των λιμνών μας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες είναι το ζητούμενο για όλους μας. Η καλή κατάσταση λοιπόν των θαλασσών και των παραλιών μας είναι ένας ακόμα πολύτιμος πόρος που έχει ανάγκη την προστασία μας και την ορθολογική διαχείριση. Η συμβολή σας λοιπόν σε αυτή την κατεύθυνση σημαντική.»
Από το Γραφείο Τύπου
Κατερίνας Ιγγλέζη
Βουλευτίνα Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος