Την Ασπροβάλτα, το Σταυρό και τα Βρασνά του Δήμου Βόλβης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και με παραγωγούς, εμπόρους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες για τα ζητήματα της καθημερινότητας, για την προετοιμασία τους εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδους και άκουσε τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
«Επισκέφτηκα την Ασπροβάλτα, το Σταυρό και τα Βρασνά, τρεις εξαιρετικά σημαντικές τουριστικές περιοχές του Δήμου Βόλβης, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια είναι και εδώ με το σημαντικό έργο της δίπλα στους κατοίκους της περιοχής, φροντίζοντας για την ανάπτυξη του τόπου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σήμερα είναι σε εξέλιξη οι σημαντικές παρεμβάσεις μας στην επαρχιακή οδό Σταυρού – Ολυμπιάδας, αλλά και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, για την καλύτερη οδική σύνδεση της ευρύτερης περιοχής. Ολοκληρώσαμε τις εργασίες αποκατάστασης στην επαρχιακή οδό που συνδέει τον Μελισσουργό με τη Χαλκιδική, στην περιοχή του χειμάρρου Χολομώντα και επεκτείνουμε τις παρεμβάσεις μας στον ηλεκτροφωτισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου για να αποκαταστήσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των μεταφορών και των μετακινήσεων σε ολόκληρο το Δήμο Βόλβης. Θωρακίζουμε απέναντι στις πλημμύρες όλη την περιοχή. Με σειρά αντιπλημμυρικών έργων που είναι σε εξέλιξη σε όλα τα ρέματα του Δήμου, αλλά και με τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες στις παραλίες της Ασπροβάλτας, του Σταυρού και των Βρασνών, που επέτρεψαν πέρσι το καλοκαίρι στην τουριστική περιοχή να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Συντηρούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής και εκπονούμε τη μελέτη για να λύσουμε οριστικά το αποχετευτικό ζήτημα σε Σταυρό και Βρασνά, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δίνοντας ώθηση στον τουρισμό της περιοχής. Επίσης, εγκαθιστούμε σύστημα Seatrac και στην παραλία του Σταυρού, ώστε να είναι προσβάσιμη από άτομα με αναπηρίες. Με το έργο μας η Κεντρική Μακεδονία είναι πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία τρία χρόνια. Πέρσι, από όλους τους τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, το 28% ήρθε στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τις δομές παροχής βασικών αγαθών, όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και Ιατρείο, τα Συσσίτια και το Κέντρο Κοινότητας της περιοχής. Με λόγια λίγα και έργα πολλά δυναμώνουμε το Δήμο Βόλβης, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.