Η απόδειξη από το εστιατόριο της Μυκόνου, έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε αντιδράσεις. Μια παρέα τουριστών, πλήρωσε 836 ευρώ για ένα γεύμα με καλαμαράκια.
Ο τουρίστας από τις ΗΠΑ κράτησε το χαρτί της παραγγελίας και το δημοσίευσε στη γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα ΤripΑdvisor, περιγράφοντας την απίστευτη εμπειρία του.
Η απάντηση του εστιάτορα
«Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και 100 ευρώ το κιλό. Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες.
Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του Open.
Ωστόσο, χθες το μεσημέρι, στο εν λόγω κατάστημα εμφανίστηκαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ, για να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικό έλεγχο. Μάλιστα, ταυτόχρονα πραγματοποιούσαν ελέγχους στη Μύκονο και διαφορετικά κλιμάκια από Αθήνα και Κρήτη, αλλά και απο την τοπική Εφορία. Στο εν λόγω κατάστημα εμφανίστηκαν πέντε άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι και προέβησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών αρχείων της επιχείρησης.
Στα χέρια τους είχαν τόσο το επίμαχο δελτίο παραγγελίας, που ανάρτησε στο tripadvisor ο Αμερικανός τουρίστας, όσο και άλλα δελτία παραγγελίας που είχαν αναρτήσει μέρες πριν και άλλοι πελάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από τους υπάλληλους του εστιατορίου.
Οι ελεγκτές φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Αμερικανός τουρίστας φέρεται να πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα μέσω POS χωρίς να κοπεί  η προβλεπόμενη από τη φορολογική νομοθεσία απόδειξη λιανικής πώλησης, κάτι που συνιστά αδίκημα φοροδιαφυγής, που επισύρει ποινές που φτάνουν μέχρι και την διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, ανάλογα με την αξία και το πλήθος των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ενώ ο έλεγχος μέχρι στιγμής διαπίστωσε την έκδοση αριθμού αποδείξεων που ξεπερνά τις δέκα, δεν επεβλήθη η ποινή αναστολής της λειτουργίας της επιχείρησης, διότι πρόκειται για εστιατόριο που ανήκει σε ξενοδοχειακή μονάδα.
Ωστόσο, και σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται βαρύ πρόστιμο, από 1.000 ευρώ και πάνω.
Πηγή: newsit.gr, protothema.gr