«Οι Έλληνες, μετά από 4 δύσκολα χρόνια, αξίζουν να απολαύσουν μια κυβέρνηση υπεύθυνη, που θα λειτουργεί χωρίς εντάσεις, χωρίς διαχωρισμούς, και κυρίως χωρίς λαϊκισμό. Αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5» και στους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη.
Βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού εστιάζοντας στους βασικούς άξονες του σχεδίου μας για την Ελλάδα που αξίζουμε. Και δεν αρκεστήκαμε να θέσουμε τους στόχους, αλλά περιγράψαμε σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας, με λεπτομέρεια, πως θα τους πετύχουμε.
  • Θέλουμε μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες, για μια ισχυρή κι αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά ακόμα και αν η Ν.Δ. έχει αυτοδυναμία στη νέα Βουλή, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις για το καλό της Χώρας μας.
  • Η Δημοκρατία μας μπορεί να είχε ματώσει αλλά δεν λύγισε, γιατί οι πολίτες, ανεξαρτήτως του  τι ψήφισαν, προσήλθαν στις κάλπες, συμμετείχαν στην γιορτή της Δημοκρατίας, και τους ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό.
  • Η κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, πιάνεται από παντού ώστε να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Το σχέδιο των 120 δόσεων του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει ουσιαστικά τους Έλληνες ως φοροφυγάδες και όχι ως πολίτες που λύγισαν από την κρίση και την υπερφορολόγηση. Το πρόβλημα λοιπόν δεν αντιμετωπίζεται με τα μερεμέτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλει ολοκληρωμένες λύσεις και σχεδιασμό.
  • Στο δικό μας προγραμματικό πυρήνα βρίσκεται η ενίσχυση και η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από ένα πλέγμα παράλληλων και στοχευμένων δράσεων: μείωση φορολογίας, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, και έναν καλόκουρδισμένο δημόσιο τομέα. Αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η μείωση του αφορολόγητου όπως ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ισχύει την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών.