Για περίπου δύο ώρες δεκάδες άτομα με ειδικές ανάγκες έγιναν ασυνείδητοι οδηγοί και συμμετείχαν σε δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών θέλοντας να δείξουν ότι κάτι τρέχει και παρατρέχει όταν κλείνουν την δίοδο των αναπηρικών αμαξιδίων.

«Όχι ρε φίλε, να μην το αφήσεις ούτε 5, ούτε 10, ούτε 15 λεπτάκια. Όχι δεν δέχομαι ότι πετάχτηκες κάπου εδώ δίπλα. Δεν έχεις ιδέα τι δυσκολίες αντιμετωπίζω και πίστεψε με δεν θέλεις να βρεθείς στην θέση μου. Γι αυτό θέλω να μας θυμίσω ότι…. σεβόμαστε τον συνάνθρωπο με αναπηρία και δεν παρκάρουμε σε θέσεις στάθμευσης ΑΜεΑ. Μέσα από αυτή την δράση μας λοιπόν θα δείξουμε ότι τρέχει και παρατρέχει!» δήλωσε ο Δημήτρης Αντωνίου.

Μιλώντας για την σημερινή δράση στην πλατεία Αριστοτέλους ο παραολυμπιονίκης και αστυνομικός Αντώνης Τσαπατάκης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ασυνειδησία στην εποχή μας.

«Δεν υπάρχει παιδεία. Υπάρχει α-παιδεία. Πιστεύουμε να αλλάξει αυτό και να ζήσουμε όλοι αρμονικά όπως μας αρμόζει και όπως πρέπει. Πέντε λεπτά καθυστέρηση σημαίνει ότι χάνουμε πέντε λεπτά από τη ζωή μας» είπε από την πλευρά του ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Παρούσα στη δράση βρίσκεται η ομάδα ρομποτικής και προγραμματισμού του 11ου δημοτικού Καλαμαριάς.

Κατά μήκος της λεωφόρου Νίκης η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα εκδήλωση για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Πηγή: ethnos.gr