Ο Γιάννης Κατσαμακίδης(δεξιά στη φώτο) μετράει δεύτερη σερί σεζόν στη Καλλικράτεια(σ.σ ήταν μέλος του συλλόγου και παλιότερα στη Δ’ Εθνική) και μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων στο σύλλογο. Τη περσινή χρονιά κατέκτησαν το κύπελλο κόντρα στο Παλαιοχώρι, ενώ φέτος το πρωτάθλημα της Α’ Χαλκιδικής, παράλληλα και την άνοδο στη Football League 2.

O μέσος των κόκκινων αναλύει στη Χαλκιδική Πολιτική τη χρονιά πρωταθλητισμού αλλά και το αύριο του συλλόγου στις εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά:

Δεύτερη χρονιά στη Καλλικράτεια με δεύτερη κατάκτηση. Ποια είναι τα συναισθήματα;

«Είμαι ευτυχισμένος που συνέχισα για δεύτερη σεζόν στη Καλλικράτεια αλλά και χαρούμενος για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι κάτι που το θέλαμε εξ αρχής με την έναρξη της προετοιμασίας τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και η καινούργια διοίκηση. Επίσης, είμαι χαρούμενος που κατακτήσαμε δεύτερο σερί τίτλο, μετά τη κατάκτηση του κυπέλλου, φέτος και του πρωταθλήματος».

Ήσουν από τα βασικά…χαρτιά της ομάδας και τα δυο χρόνια. Νιώθεις ιδιαίτερα χαρούμενος που συνέβαλες στη κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Θα πρέπει να νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς ήταν κάτι που αφήσαμε στη μέση από τη περσινή χρονιά».

Ήσουν μέλος της ομάδας και παλιότερα σε εθνική κατηγορία. Μπορεί η Καλλικράτεια να γίνει η νέα δύναμη της Χαλκιδικής στις ανώτερες κατηγορίες;

«Φυσικά, μια άνοδος στις υψηλότερες κατηγορίες περιλαμβάνει και περισσότερες απαιτήσεις. Ωστόσο, αν γίνουν οι κατάλληλες επιλογές σε όλους τους τομείς, τότε η Καλλικράτεια μπορεί να τα καταφέρει και να πρωταγωνιστήσει».

Τι ήταν αυτό που θα μείνει χαραγμένο μέσα σου από τη χρονιά;

«Η οικογένεια που δημιουργήσαμε πέρσι αλλά και φέτος είναι αυτό που θα μου μείνει χαραγμένο. Η ομάδα έβγαζε υγεία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ήμασταν μια παρέα στα αποδυτήρια και το σίγουρο είναι πως έχω κάνει πραγματικούς φίλους».

Πλέον τρεις ομάδες του νομού σε εθνικό επίπεδο. Απόδειξη της ανόδου του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής ή αλλαγή επιπέδου των τριών ομάδων;

«Ανέκαθεν οι ομάδες της Χαλκιδικής προσπαθούσαν να ανεβάσουν το επίπεδό τους όταν ανέβαιναν στις εθνικές κατηγορίες. Το τελευταίο καιρό, βλέποντας πως υπάρχουν τρεις ομάδες σε εθνικές κατηγορίες είναι ξεκάθαρο πως έχουν γίνει βήματα προόδου. Δεν βλέπω το λόγο την επόμενη σεζόν να μην γίνουν και τέσσερις οι ομάδες του νομού».

Ποιο θα πρέπει κατά τη γνώμη σου να είναι το…αύριο της Καλλικράτειας;

«Η φετινή χρονιά πρέπει να είναι οδηγός για την επόμενη. Θα πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά, τα θετικά με τα αρνητικά και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Θεωρώ πως η ομάδα μπορεί να σταθεί επάξια στην επόμενη κατηγορία».

Τι θα ήθελες να μεταφέρεις στους ανθρώπους της ομάδα και στο κόσμο της;

«Η Καλλικράτεια είναι πολύ μεγάλη και οι κάτοικοι αγαπάν το σύλλογο. Όλοι μαζί να στηρίξουν τη νέα δύσκολη προσπάθεια, καθώς η επόμενη σεζόν είναι απαιτητική και ο καθένας να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο ώστε η ομάδα να συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο των επιτυχιών».