Με πλατιά χαμόγελα, πολύχρωμα καπελάκια, γάντια, γλαστράκια και τσάπες ανά χείρας, δεκάδες κορίτσια και αγόρια, παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, μαζί με τους γονείς τους, και παιδιά με αναπηρία από τα ΚΔΑΠμεΑ του δήμου, συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε η Υπηρεσία Πρασίνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τα παιδιά συναντήθηκαν το πρωί στο πάρκο της Ρήγα Φεραίου (στο ύψος της Παναγίας Φανερωμένης) και άλλαξαν την όψη του, φυτεύοντας δεκάδες λουλούδια και θάμνους.

“Περνάμε πολύ ωραία στην Ελλάδα, περνάμε πολύ ωραία στο σχολείο. Θα βοηθήσουμε και θα φυτεύσουμε σήμερα όλα αυτά τα ωραία λουλούδια και το πάρκο θα γίνει ακόμα πιο όμορφο» είπαν με ενθουσιασμό, σε σχεδόν άπταιστα ελληνικά η Ράνα, η Ζεϊνάπ, ο Ντάνα και ο Ουαλίντ, κάποια από τπροσφυγόπουλα που φιλοξενούνται μαζί με τις οικογένειές τους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

“Είναι πολύ ωραία σήμερα, είμαστε πολύ χαρούμενοι, θέλουμε να συμμετέχουμε, νιώθουμε πολύ όμορφα όταν κάνουμε κάτι και μπορούμε να προσφέρουμε κάτι. Από τη στιγμή που μένουμε εδώ, όπως μας προσφέρει η χώρα, θέλουμε να προσφέρουμε κι εμείς” επισημαίνει ο 44χρονος Αλί.

“Πρόκειται για μία ακόμα δράση, από τις πολλές που πραγματοποιεί ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών για να αναδείξει και να ενισχύσει την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην τοπική κοινωνία”, δήλωσε ο ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών φιλοξενούνται 185 πρόσφυγες σε 43 διαμερίσματα, εκ των οποίων οι  90 είναι παιδιά και απολαμβάνουν όλες τις δομές και υπηρεσίες του Δήμου.