Ξεπέρασαν τις 700 οι αιτήσεις για αναδοχή και υιοθεσία κατά τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ανακοίνωσε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της, στο πλαίσιο του διήμερου επιμορφωτικού Εργαστηρίου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό, βρίσκονται σε εξέλιξη και επεξεργασία 739 αιτήσεις υποψήφιων ανάδοχων γονέων εκ των οποίων 606 για υιοθεσία και 133 για αναδοχή. Την πλατφόρμα έχουν επισκεφθεί 2.500 άτομα, ενώ στο ηλεκτρονικό σύστημα υπάρχουν 71 ηλεκτρονικοί φάκελοι για το παιδί.

Η κ. Φωτίου επισήμανε τις μεταρρυθμίσεις του προνοιακού κράτους που υλοποιούνται επί 4 χρόνια. «Η πρώτη μεταρρύθμιση ήταν η εγκαθίδρυση ψηφιακού προνοιακού κράτους με δύο πυλώνες: τον ΟΠΕΚΑ και τα Κέντρα Κοινότητας, καθώς και τα 4 επιδόματα, ΚΕΑ, επίδομα στέγης, επίδομα παιδιού και επίδομα αναπήρων. Η δεύτερη ήταν η τακτοποίηση του ιδρυματικού κράτους (1600 ιδιωτικά ιδρύματα). Η τρίτη αφορά στην αποϊδρυματοποίηση με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και τον νόμο για την αναδοχή και υιοθεσία», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός.