Στο τέλος της έφτασε η σχολική χρονιά και για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου στη Χαλκιδική, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σχολική γιορτή για τη λήξη του έτους. Όπως τόνισε ο διευθυντής του Σχολείου, Σωτήρης Μπρουτζάς, ήταν  μια γεμάτη και εποικοδομητική χρονιά κατά την οποία εφαρμόστηκαν όλα τα προγράμματα που μπορούσε να έχει το σχολείο. “Είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, και επιθυμούμε η νέα σχολική χρονιά του Σεπτέμβρη να μας βρει υγιείς και στις θέσεις μας”, δήλωσε ο κ. Μπρουτζάς.

Ωστόσο τα στοιχεία για το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά καθώς δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό, παρά μόνο 18 άτομα αναπληρωτές. “Λείπει το μόνιμο εκπαιδευτικό και ειδικό προσωπικό που πρέπει να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του σχολείου. Επίσης, πρόβλημα για το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου είναι ότι δεν έχει δικό του χώρο”, δήλωσε με παράπονο ο κ. Μπρουτζάς.

[metaslider id=73844]

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργος Γιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη ίδρυσης ενός φιλοξενείου για ΑμεΑ όπου κι αν αυτό μπορεί να κατασκευαστεί. “Εννέα άτομα ΑμεΑ μονιμοποιήθηκαν στην ΠΕΧ, κι αυτό που με παρακίνησε να επιμένω είναι η κουβέντα μιας μάνας το 2011 που ζήτησε τη βοήθειά μας, γιατί όπως είπε τότε, τί θα απογίνει το παιδί της όταν η ίδια φύγει από τη ζωή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος.

Συγχαρητήρια σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς έδωσε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ “Αγάπη”, κ. Παρασκευή Αικατερινάρη Λαμπριανίδου μίλησε με λόγια γεμάτα συγκίνηση για την εκδήλωση και τον ενθουσιασμό των παιδιών. Ζήτησε μάλιστα από τους γονείς να εγγράφονται στο σύλλογο και να δρουν ενεργά. Ευχαρίστησε δε, τον βουλευτή Γιώργο Βαγιωνά, που ήταν παρών στη γιορτή και τους βοήθησε ώστε να μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του οικοτροφείου.