Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Η πόλη αλλιώς ενωτική ανατρεπτική δημοτική παρέμβαση» στον δήμο Νεάπολης Συκεών, με τίτλο το ερώτημα «Τι γίνεται με την κατασκήνωση του δήμου στην Ποτίδαια;». Όπως αναφέρει, πρόκειται για μία κατασκήνωση που ήταν ένα στολίδι και πλέον έχει αφεθεί στην καταστροφή.

Ειδικότερα, αναφέρει «Στην περιοχή της Ποτίδαιας και πιο συγκεκριμένα στον οικισμό Ηλιοβασίλεμα, βρίσκεται μια έκταση 23 στρεμμάτων ιδιοκτησία του δήμου Νεάπολης -Συκεών.

Παλιότερα στη δεκαετία του 90 λειτούργησε εκεί η ιδιωτική κατασκήνωση ALBATROS  που είχε μισθώσει τον χώρο.  Εκεί πήγαιναν δωρεάν και παιδιά του δήμου μας.  Εδώ και πολλά χρόνια όμως ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί πλήρως  με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι εγκαταστάσεις της.

Στο χώρο που είναι πλέον δύσκολα προσπελάσιμος, αφού θυμίζει …ζούγκλα, διαπιστώνει κανείς έκπληκτος, ότι υπάρχουν  ακόμα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις , πισίνα, αμφιθέατρο συνελεύσεων, κουζίνες, τουαλέτες, στεγασμένη τραπεζαρία και βαγονάκια για τους κατασκηνωτές κ.α. και είναι πνιγμένος στο πράσινο!

Η κατασκήνωση βρίσκεται 2 km έξω από το χωριό της Ποτίδαιας  (70 km από Θεσσαλονίκη) και απέχει μόλις 30μ. από την παραλία.

Αναρωτιόμαστε γιατί ο «δήμαρχος των έργων» δεν προχώρησε τόσα χρόνια  στην αποκατάσταση του χώρου, με στόχο την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης και την απόδοση της στα παιδιά των κατοίκων της πόλης μας. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικό δείγμα κοινωνικής πολιτικής, μια που στα χρόνια της κρίσης οι διακοπές γίνονται άπιαστο όνειρο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Ούτε οι «ικανότητες» του , ούτε οι «γνωριμίες» του ούτε το «πλεόνασμα» των 23 εκ. στάθηκαν ικανά να σώσουν από την καταστροφή αυτό το στολίδι;  Ή μήπως δεν ευοδώθηκε κάποια προσπάθεια παραχώρησης σε ιδιώτες, όπως είναι η προσφιλής του μέθοδος; Περιμένουμε απαντήσεις!

Καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου και ιδιαίτερα τους γονείς να απαιτήσουμε  με κάθε τρόπο την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης».

Πηγή: typosthes.gr